Der var glæde i Vivild IF- lejren efter 1-0 sejren overe Kristrup Boldklub. Jimmi Hansen (Siddende nederst til højre) scorede det afgørende mål godt ti minutter ind i 2. halvleg. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Der var glæde i Vivild IF- lejren efter 1-0 sejren overe Kristrup Boldklub. Jimmi Hansen (Siddende nederst til højre) scorede det afgørende mål godt ti minutter ind i 2. halvleg. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Seriefodbold: Jimmi Hansen sikrede Vivild IF en ny sæson i Serie 1

Vivild IF vandt med 1-0 i skæbnekamp på udebane over Kristrup Boldklub og undgik at skulle spille playoff kamp

Af
Martin Schultz

På et mål af Jimmi Hansen godt 10 minutter ind i 2. halvleg sikrede Vivild IF sig lørdag eftermiddag en meget vigtig sejr, da der var dømt skæbnekamp på Kristrup Stadion.

Kravet til gæsterne fra Vivild var nemlig en sejr for at være helt sikker på endnu en sæson i Serie 1. Alternativt kunne holdet risikere at skulle ud i en playoff kamp, men den fornøjelse blev overladt til holdet fra Spjald IF som den dårligste 5’er i de seks Serie 1-rækker.

”Et lettelses suk gik igennem træner, ledere og Vivild fans, da kampens dommer fløjtede for sidste gang på Kristrup stadion,” lød det fra Vivild-lejren efter kampen, for med 1-0 sejren over Kristrup Boldklub var gæsterne sikret en sæson mere i Serie 1 efter en sæson, hvor et på papiret godt besat Vivild hold havde svært ved at vriste sig fri af nedrykningstruslen.

Men Vivild IF sluttede sæsonen som ubesejret i fem kampe, og sejren mod Kristrup Boldklub satte kronen på værket. Kristrup Boldklub har gennem hele sæsonen kæmpet med Dronningborg B om oprykningsbilletten, men var blevet distanceret af lokalrivalerne og havde ikke noget at kæmpe for.

Super fed kasse afgjorde kampen

I 1. halvleg bølgede spillet frem og tilbage.

”Kristrup Boldklub var mest på bolden, men de skabte ingen chancer. De farligste muligheder var et par langskud, som ikke voldte vores målmand Lasse Pedersen problemer. Derimod havde vi store chancer ved både Sebastian Stær, Lauge Feldskov og Jimmi Hansen. Sidstnævnte havde et spark på stolpen,” fortæller Vivild IF’s cheftræner Michael Blom.

I 2. halvleg blev boldbesiddelsen mere jævnbyrdig, men Kristrup Boldklub skabte stadigvæk ingen chancer. 11 minutter inde i halvlegen fik Sebastian Stær presset hjemmeholdets forsvar til et boldtab.

”Kristrup Boldklubs målmand fik i sidste sekund tacklet Sebastian Stær, inden han tog trækket uden om ham. Bolden sprang hen til Jimmi Hansen, som fra 25 meter klaskede bolden helt op i hjørnet. En super fed kasse,” fortæller Michael Blom.

”Så kampen endte fuldt fortjent 1-0 til Vivild IF, og vi snupper endnu en sæson i serie 1,” slutter Michael Blom.

Sommerkamp mod Nørager B

Med Vivild IF’s fine afslutning på sæsonen er Djursland efter alt at dømme sikker på to hold i den lokale Serie 1 pulje i efteråret.

Også Kolind/Perstrup IF klarede nemlig skærene og sluttede sæson med en 2-1 sejr over topholdet Dronningborg B, som var sikre på oprykningen inden kampen lørdag eftermiddag på Kolind Park.

Spillerne fra Vivild IF kan nu holde sommerferie, dog afbrudt af en venskabskamp mod lokalrivalerne fra Nørager B søndag eftermiddag 7. juli til sommerfesten i Nørager.

Om hjemmeholdet Nørager B til den tid kan optræde som Serie 2 hold afgøres denne uge, hvor Nørager B som 2’er i Serie 3 tirsdag aften spiller playoff kamp mod IK Prügelknabe i Aarhus. Vinder Nørager B, venter en ny modstander lørdag inden en eventuel oprykning er på plads.

Kampfakta:

Serie 1, Pulje 7

Kristrup Boldklub - Vivild IF 0 - 1 (0 - 1)

Lørdag 22. Juni kl. 14.00 på Kristrup Stadion

Målscorer:

0 - 1 Jimmi Hansen (56. min.)

Publiceret 25 June 2019 11:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.