Casper Moltke blev helten, da Vivild besejrede Lemming. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Casper Moltke blev helten, da Vivild besejrede Lemming. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Seriefodbold: Casper Moltke scorede det enlige mål i vigtig Vivild IF-sejr

Vivild IF måtte kæmpe sig til en 1-0 sejr over Lemming IF og ligger lunt i midterfeltet i Serie 1

Af
Martin Schultz

”Det var på ingen måder flot i dag. Men det er rart, at vi også kan krige den hjem. Vores forsvar og vores målmand var klart heltene mod Lemming IF.”

Sådan siger Vivild IF’s cheftræner Michael Blom om sit holds indsats i 1-0 sejren mod Lemming IF lørdag eftermiddag på Langhøj Idrætscenter.

Lemming IF er nedrykker fra Jyllandsserien og ligger i tabellen under Vivild IF, som med to sejre og en uafgjort i sæsonens første fem kampe er kommet godt nok af sted i Serie 1. Pointene rækker til en placering som nr. 4 i midterfeltet, men lige netop Lemming IF som en af de direkte konkurrenter var det nødvendigt at holde under sig i tabellen.

”Lemming IF startede kampen klart bedst. Vi kunne ikke finde fodfæste, og Lemming IF fik os ud og løbe rigtig mange meter, dog uden at de blev rigtig farlige,” fortæller Michael Blom.

Lemming IF styrede spillet i store perioder af 1. halvleg, fordi de vandt slaget om midtbanen. Holdets to centrale midtbanespillere drev gæk med hjemmeholdet på nær fem minutter, hvor Vivild IF skabte to-tre gode tilbud.

”Vores målmand Lasse Pedersen have i slutningen af 1. halvleg to rigtig fine redninger. Derfor kunne vi gå til pause med 0-0,” siger Michael Blom.

Lasse Pedersen nappede et saksespark

I 2. halvleg blev det en mere lige kamp.

”Lemming ændrede efter pausen lidt uforståeligt deres spilsystem, og det kom til at gavne os. Efter 52 minutter kiksede Lemmings offside fælde efter et frispark fra Magnus Glindvad. Bolden endte hos Casper Moltke, som efter en tæmning sparkede bolden sikkert i kassen,” fortæller Michael Blom.

Resten af kampen bølgede spillet frem og tilbage. Lemming IF fik den største chance fem minutter før tid, da en angriber afsluttede med et flot saksespark, som Lasse Pedersen reddede i fin stil.

Dommeren lagde ti minutter til

Sejren mod Lemming IF faldt på et tørt sted, for påskemandag tabte Vivild IF på udebane til FC Silkeborg efter en sløj indsats.

”FC Silkeborg scorede efter 10 minutter efter et langt indkast. Resten af kampen forsøgte de at trække tiden og ødelægge fodboldkampen, hvilket også resulterede i at dommeren først fløjtede af efter 10 minutters tillægstid. Vi kan ikke brokke os over manglende chancer, men vi brændte den ene store chance efter den anden, og når vi ikke kunne score, ja, så tabte vi i mine øjne til det klart dårligste hold i kredsen,” fortæller Michael Blom.

Lauge Feldskov fik et fantastisk comeback

Tirsdag inden havde Vivild IF på hjemmebane mødt nedrykkerne fra Kjellerup IF, som er andethold for klubbens hold i 2. Division. Fordi kampen blev spillet efter weekenden, kunne Kjellerup IF stille med tre udskiftere fra divisionsholdet.

Kjellerup IF startede kampen med et sparke en friløber i sidenettet efter at målmand Lasse Pedersen var afdriblet. Men Vivild IF slog hurtigt igen, da Frederik Esbensen bragte hjemmeholdet foran med 1-0 efter en afslutning, som gik ind via stolpen i det lange hjørne.

”Midt i 2. halvleg kom vi foran med 2-0 på en fantastisk omstilling. Emil Tolbod fandt Sebastian Stær i dybden, som uselvisk spillede bolden ind til en helt fri Michael Jensen, som iskoldt udplacerede Kjellerup IF’s målmand,” fortæller Michael Blom.

Vivild IF vandt fuldt fortjent 3-0 over et hold, som har meldt ud, at de satser på en hurtig tilbagevenden til Jyllandsserien.

”Der var store præstationer af alle mand, men det var rigtig dejligt at se Lauge Feldskov lave et fantastisk comeback i Vivild IF trøjen efter en lang skadesperiode på over et år,” slutter Michael Blom.

Vivild IF møder i sin næste kamp Kvik/Aalestrup IF fredag aften på Hvam Stadion.

Kampfakta

Serie 1, Pulje 7

  Vivild IF - Lemming IF 1 - 0 (0 - 0)

  Lørdag 27. april kl. 13.30 på Langhøj Idrætscenter

  Målscorer:

  1 - 0 Casper Moltke (52. min.)

  FC Silkeborg - Vivild IF 1 - 0 (1 - 0)

  Mandag 22. april kl. 16.00 på Hvinningdal Skole

  Vivild IF - Kjellerup IF 3 - 0 (2 - 0)

  Tirsdag 16. april kl. 18.30 på Langhøj Idrætscenter

  Målscorer:

  1 - 0 Frederik Espensen (7. min.)

  2 - 0 Michael Jensen (24. min.)

  3 - 0 Frederik Espensen (53. min.)

Publiceret 02 May 2019 12:26