Frank Rasmussen bestyrer det lotteri, der er med til at skaffe en økonomisk bund til Brix Cup. Foto: Lars Norman Thomsen

Frank Rasmussen bestyrer det lotteri, der er med til at skaffe en økonomisk bund til Brix Cup. Foto: Lars Norman Thomsen

Brix Cup: Frank Rasmussen nyt æresmedlem

Den gamle Nørager kæmpe og medarrangør af Brix Cup hædret for sin indsats for Brix Cup

Af
Lars Norman Thomsen

INDEFODBOLD Normalt er Frank Rasmussen, 62, ikke sådan at lukke munden på, men på førstedagen af Brix Cup i Auning Kultur- & Idrætscenter 28.-29. december havde den gæve Nørager kæmpe svært ved at bevare fatningen, da Ole Hansen, Auning IF, mangeårigt medlem af stævneudvalget ligesom Frank Rasmussen, tog mikrofonen for at give en vigtig meddelelse til det store publikum.

Meddelelsen var ikke en traditionel en af slagsen, men derimod en hædrende omtale. En hædrende omtale af Frank Rasmussen, der har været med i forreste linje fra 1993, hvor den første Brix Cup løb af stablen.

Stævneudvalget var blevet enige om at udnævne Frank Rasmussen til æresmedlem. Først det andet i historien. Kun tidligere halinspektør, nu afdøde Jens Veje, har modtaget samme hæder. Det skete tilbage i 2011.

Blev mundlam

"Jeg blev godt nok lidt mundlam, da Ole Hansen tog mikrofonen for næsen af mig og herefter hædrede mig som æresmedlem. Det blev jeg sgu' rørt over, og det tog lidt tid, før jeg var klar til at tage over og kåre de udtrukne vindere i vores lotteri," fortalte Frank Rasmussen dagen derpå.

Netop lotteriet er Frank Rasmussens gebet. Det kører på begge stævnedage med flotte gevinster, og det er reelt med til at sikre, at der bliver et pænt overskud til deling mellem Auning IF og Nørager Boldklub på Brix Cup.

Et lod koster ti kroner. 12 kan købes for 100 kroner. Præmiebunken har en samlet værdi a' cirka 26.000 kroner. Hovedpræmien er et weekendophold.

"Frank styrer det suverænt. Det er næste ham alene, der snakker med sponsorerne og skaffer præmierne, og det er ham, der med hjælp fra en masse frivillige fra Auning og Nørager, sørger for, at der bliver solgt lodder på de to stævnedage," roser Ole Hansen.

"Derfor var der bred enighed i stævneudvalget om, at Frank skulle hædres i år, hvor det er 24. gang, at vi arrangerer Brix Cup."

Afstikker til Vivild

Frank Rasmussen var i de unge år selv en habil fodboldspiller. i Nørager Boldklub med et godt venstreben. Han præsterede dog på et tidspunkt i seniortiden at lave en enkelt afstikker til Vivild IF, og det er noget nær helligbrøde på de kanter.

Det blev ham dog ret hurtigt tilgivet, da han vendte tilbage til Nørager-folden igen.

I de senere år har han brugt masser af krudt på at samle det fodboldinteresserede Norddjursland til kamp for Randers FC.

I en årrække var han således primus motor for Norddjurs Bussen, der kørte til Randers FC’s hjemmekampe, men det seneste halvandet år har bussen været kørt i hi.

Interessen for at køre med har været kraftigt for nedadgående. Især efter, at lokale Kasper Fisker Jensen skiftede Randers FC ud med Brøndby.

"Jeg har ikke været meget på stadion på det seneste. Randers FC har indført en rygepolitik, som ikke tager hensyn til tilskuere som mig, der har røget alt deres tid," kritiserer Frank Rasmussen.

Han har ellers haft en livslang kærlighed til kronjyderne fra barnsben af. Da han skulle konfirmeres, drog han og familien til Randers Stadion efter højtideligheden i kirken for at heppe på Randers Freja. Gæsterne måtte så vente på konfirmanden og den store fest til om aftenen.

Mest til Enhedslisten

Frank Rasmussen har repræsenteret Socialdemokratiet i kommunalbestyrelsen i den gamle Rougsø Kommune, medens tidligere Norddjurs borgmester Torben Jensen sad ved bordenden. Han er fortsat socialdemokrat på det lokale plan, men indrømmer, at han nok stemmer på Enhedslisten til det kommende folketingsvalg.

Statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) har efter Frank Rasmussens mening trukket Socialdemokratiet for langt til højre i retning af Dansk Folkeparti, og det huer ikke Frank Rasmussen.

"Jeg er nok mere til venstre end Socialdemokratiet er på landsplan, så det bliver sikkert Enhedslisten, der får min stemme."

Publiceret 02 January 2019 00:12