Disse Vivild gutter og deres holdkammerater går et spændende efterår i møde. Foto: Vivild IF

Disse Vivild gutter og deres holdkammerater går et spændende efterår i møde. Foto: Vivild IF

Seriefodbold: Cheftræner godkender sæsonen i Vivild, og dog...

Oprykkerne fra Vivild sluttede foråret på en flot andenplads i Serie 1 et point efter oprykkerne fra Søften, men holdet missede en række muligheder i slutfasen

Af
Lars Norman Thomsen

Vivild har altid været en klub med en stærk fodboldkultur og store sportslige ambitioner, og derfor er en andenplads i Serie 1 som Djurslands næstbedste klub efter FC Djursland bestemt også godkendt.

Det er cheftræner Dennis Holdgaard enig i, men han erkender også, at det kunne have blevet til oprykning til Jyllandsserien.

"Alt i alt er vi meget tilfredse, for inden sæsonstart turde vi ikke drømme om en topplacering. Målet var at få stoppet den elevator-tur, som vi havde været på de foregående sæsoner, hvor to oprykninger fra Serie 2 blev efterfulgt af to nedrykninger fra Serie 1," siger Dennis Holdgaard.

"Men vi er en ambitiøs fodboldklub, og vi havde gerne taget oprykningen til Jyllandsserien, som bestemt var inden for rækkevidde. Desværre var vi ikke helt skarpe i de sidste kampe, hvor vi havde muligheden for at gå forbi Søften."

Dennis Holdgaard ser nu frem til at få udviklet det unge hold yderligere, så mandskabet kan spille med i toppen af Serie 1 de kommende sæsoner og måske tage skridtet op i Jyllandsserien.

"Der er stor forskel på Serie 1 og Jyllandsserien på alle måder, så derfor gør det heller ikke noget, at vi får mulighed for at dygtiggøre os yderligere, men jeg tror bestemt, der er mere i dette hold."

Andetholdet i Serie 4

Vivilds andethold måtte lide den tort at rykke ned i Serie 4. Holdet var havnet i en række med masser af kvalitet, og i længden var bredden ikke nok til at bære holdet igennem over nedrykningsstregen.

"Vi spillede en række tætte kampe, hvor vi lige manglede det sidste. Alle hold i rækken var gode, så man skulle være der i samtlige kampe," siger Dennis Holdgaard.

Nu får Vivild mulighed for at få lidt luft og nogle sejre i Serie 4 i efteråret, og det tror cheftræneren er det bedste i den nuværende situation.

Ung spiller på vej

Dennis Holdgaard forventer at have den nuværende trup nogenlunde intakt i efteråret, hvor han sammen med andetholdstræner Kasper Hvid Andersen skal røgte trænerhvervet sekunderet af den nyvalgte fodboldformand Martin Kragbæk og Lauge Feldskov Andersen. Sidstnævnte forventer Dennis Holdgaard dog snart at se tilbage på træningsbanen efter en længere skadespause.

Det ligger fast, at forsvarsspilleren Nikolaj Hougaard skal ud at rejse. Hougaard, der kom til Vivild fra Auning, har mest spillet på andetholdet i foråret.

Hertil kommer, at Peter Ungstrup, der fik sit gennembrud som venstreforsvarer i foråret, flytter med kæresten til Aalborg.

Ungstrup vil dog fortsat spille i Vivild og træne i klubben.

Det samme vil kollegaen på venstrekanten Frederik Espensen, der starter et lærerstudium efter sommerferien. Om det bliver Aarhus eller Silkeborg er ikke afgjort endnu.

Midtbaneregissøren Henrik Borup, tidligere eliteungdoms- og Danmarksseriespiller i Randers FC/Freja, skal i gang med at læse til fysioterapeut. Hvor det bliver henne, er ikke afgjort endnu.

"Det er betingelserne, når du har med unge mennesker at gøre, men jeg synes, det er meget positivt, at de fortsat vil køre til Vivild for at spille fodbold," siger cheftræneren, der håber på at se mere til Frederik Bjerregaard i efteråret, nu, hvor hans tid som studerende i Aalborg er forbi.

Nyeste bud på et nyt Vivild-talent, Magnus Glinvad Kristensen, 20, vender, ifølge Dennis Holdgaard formentlig hjem til Vivild efter en tid i Viborg, hvor han har spillet i Viborg FF og været inde omkring klubbens Danmarksseriehold.

"En klog, snu og dygtig midtbanespiller," lyder roserne fra Dennis Holdgaard.

Magnus Lindvad Kristensen er søn af den tidligere Vivild stopper, Jørn Kristensen.

Publiceret 09 July 2018 17:13