FC Djurslands målmand Christian Rygaard blev passeret tre gange i opgøret mod Fuglebakken, men da hjemmeholdet scorede fire gange, kom det ikke til at betyde noget. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

FC Djurslands målmand Christian Rygaard blev passeret tre gange i opgøret mod Fuglebakken, men da hjemmeholdet scorede fire gange, kom det ikke til at betyde noget. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold:

Rystet FC Djurslands cheftræner var tæt på at detonere

FC Djursland var ved at sætte en sikker føring over styr i kampens sidste minutter, men Mauricio Held sikrede de tre point med sidste-minuts scoring til 4-3 mod Fuglebakken KFUM

Af
Af Martin Schultz

”Det var på grænsen til det uacceptable”.

Det siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, efter at han søndag eftermiddag så sit hold godt på vej til at nedsmelte, da gæsterne fra Fuglebakken KFUM med to mand udvist med gule kort i kampens sidste ti minutter gik fra 1-3 til 3-3 på HSM Arena i Grenaa i kampen i Jyllandsserien 1.

Og Robert Sørensen var på vej til at affinde sig med, at FC Djursland som tidligere i denne sæson endnu engang så ud til at skulle miste point i slutfasen, da Mauricio Held i kampens døende minutter fik sikret hjemmeholdet sejren med et mål til 4-3.

”Selvfølgelig er jeg glad for de tre gode point, men det var skræmmende at se, at man kan blive rystet på denne måde, selvom man spiller med to mand i overtal. Det var uacceptabelt, at vi kan komme i problemer på denne måde. Men vi må endnu engang erkende, at vi har et meget ungt hold, og at 7-8 spillere tager grønne og urutinerede beslutninger. Den slags kan vi ikke træne os ud af. Den slags lærer man gennem kampe, mange kampe, og en kamp som den mod Fuglebakken er i hvert fald en, som mine spillere lærte noget af,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland var ellers ovenpå efter en sikker sejr på 3-0 Kristi Himmelfartsdag over Fredericia fF og fem kampe i træk uden nederlag.

Men Fuglebakken KFUM med mange tidligere FC Djursland og Grenaa IF spillere er en svær modstander, og med gamle kendinge som Rune Mønster, Søren Winther, Simon Elkjær og Malte Kastrup på holdet var der lagt op til en kamp med en særlig intensitet.

Fuglebakken scorede i 1. halvlegs sidste minut

FC Djursland kom da også bedst fra start og havde flere gode muligheder ved blandt andet Jesper Sørensen, da formstærke Rasmus Møller i det 8. minut fik bolden i venstre side og med et fladt skud i det lange hjørne kunne bringe hjemmeholdet foran med 1-0.

”Vi var i kontrol med kampen i det meste af 1. halvleg. Vi havde lidt udfordringer, når Fuglebakken sendte diagonalbolde frem mod Rune Mønster. Han er farlig, når han får bolden under kontrol og får retning mod vores mål. Vores backs blev sendt for langt ud, og vores forsvar blev trukket fra hinanden, men Fuglebakken var på nær et enkelt skud, som Christian Rygaard tog sig af, ikke dygtige nok til at udnytte, at der var plads i vores bagrum,” siger Robert Sørensen.

”Men som vi har set i tidligere kampe, var vi ikke gode til at få scoret i vores gode perioder, og stik imod spillets fordeling fik Fuglebakken scoret i halvlegens sidste minut, da en modstander opfangede en løs bold ved at kaste sig frem og heade den i mål til 1-1.”

Udligning på et selvmål kort før tid

I pausen stod den på skideballe fra Robert Sørensen.

”Hvis vi skal være med til at spille med om oprykning i juni, så er vi nødt til at steppe op nu,” lød det fra træneren, som endnu ikke anede, hvad der ventede ham senere i kampen.

Opsangen i pausen havde haft sin virkning, og FC Djursland kom godt fra start, da Rasmus Møller i det 52. minut tog en returbold til sig med brystet, satte sig igennem over for flere modstandere og sparkede bolden i mål til 2-1. Og bare fem minutter senere blafrede nettet igen hos Fuglebakken, da Janus Tranæs Didriksen slap igennem og fik afsluttet. I hård kamp om returbolden vandt Søren Koch Østergaard duellen med en Fuglebakkenspiller og fik skubbet bolden over stregen til en 3-1 føring til hjemmeholdet.

Gæsterne svarede igen ved at sætte den tidligere FC Djursland spiller Simon Elkjær på banen og gik over til at spille mere direkte.

”Der blev sendt tre-fire store folk op foran og så lod man ellers Malte Kastrup pumpe lange bolde op i hovedet på dem. Og da Fuglebakken med ti minutter igen fik vist først Søren Winther og derefter endnu en spiller ud i ti minutter med gult kort, satsede gæsterne hele butikken. Fuglebakken spillede nærmest uden midtbane og spillede bare lange boldene op til de store folk. Den slags skal vi selvfølgelig være i stand til at afvise, men det lykkede med få minutter tilbage Simon Elkjær at score på et indlæg, som vores målmand Christian Rygaard først slog på stolpen. Og få minutter efter løb Simon Elkjær dybt og sparkede bolden hårdt og fladt ind mod folkene i front. Men bolden ramte Niklas Søgaard, som var presset bagfra, og sprang i vores eget mål til udligning 3-3,” fortæller en rystet Robert Sørensen.

Lasse Lund Storvang ude med lyskenskade

”De sidste minutter sendte vi Mauricio Held helt frem ved siden af Kristian Kaagh, og så lukkede vi ned for at Malte Kastrup kunne sparke de lange bolde. Vi var i overtal og skulle spille os til mulighederne. Først havde vi en stor hovedstødschance ved Kristian Kaagh og til allersidst fik vi et godt opspil ved Janus Tranæs Didriksen og Søren Koch Østergaard. Bolden landede hos Mauricio Held inde i feltet, som scorede. Det sikrede os de tre point og gav Fuglebakken KFUM en ordentlig mavepuster efter at de var kommet på 3-3 med to mand i undertal,” siger Robert Sørensen.

Rasmus Møller var med sine to mål og en god indsats en kampafgørende spiller, men også Søren Koch Østergaard leverede en rigtig god kamp, og Mauricio Held blev matchwinner med sin scoring til 4-3 i kampens sidste minutter.

Med til dagens facit hører også, at FC Djurslands topscorer Lasse Lund Storvang måtte udgå et kvarter ind i 2. halvleg med en lyskenskade.

”Jeg ved endnu ikke, hvor længe Lasse er ude. Han kunne hverken sprinte eller skyde, da han blev udskiftet. Men det en udfordring for os, når vi i forvejen har angriberen Morten Smidt udenfor med brud på en fodrodsknogle. Lasse Lund Storvang kommer sikkert ikke med, når vi på lørdag skal spille en ekstrem vigtig kamp på udebane i Vestjylland mod Agerbæk SF/Starup IF. Det er rækkens fysisk ubetinget stærkeste hold. Vi er foran på point, så de skal satse mere end os,” siger Robert Sørensen.

Silkeborg KFUM fører Jyllandsserien 1 med 19 point efter 8 kampe,. FC Djursland har 17 og Agerbæk SF/Starup IF har 16 point på de næste pladser.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

FC Djursland - Fuglebakken KFUM Aarhus 4-3 (1-1)

Søndag 13. maj kl. 13.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

 • 1 - 0 Rasmus Møller (8. min.)
 • 1 - 1 Lasse Pallisgaard Larsen (45. min.)
 • 2 - 1 Rasmus Møller (52. min.)
 • 3 -1  Søren Koch (60. min.)
 • 3 - 2 Simon Elkjær (82. min.)
 • 3 - 3 Selvmål (88. min.)
 • 4 - 3 Mauricio Held (90. min.)

 

FC Djurslands holdopstilling:

 1. Christian Rygaard
 2. Jesper Sørensen
 3. Jacob Munk Christensen
 4. Kristian Kaagh
 5. Lasse Lund Storvang
 6. Søren Koch Østergaard
 7. Rasmus Møller
 8. Jeppe Juhl Jensen
 9. Mauricio Held
 10. Rasmus Brasch
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Niklas Søgaard
 13. Christian Rytter Fløjborg
 14. Janus Tranæs Didriksen

Publiceret 15 May 2018 08:16