Grenaa IFs målmand Frederik Bjerregaard (her ude i fuld længde) har en fortid i KPI. I midtugen fik han og holdkammeraterne sæsonens første sejr. Foto. Martin Schultz

Grenaa IFs målmand Frederik Bjerregaard (her ude i fuld længde) har en fortid i KPI. I midtugen fik han og holdkammeraterne sæsonens første sejr. Foto. Martin Schultz

Seriefodbold:

De gamle drenge sendte kriseramte Grenaa IF på vinderkurs

Grenaa IF satsede på de rutinerede kræfter, da skuden efter sidste søndags trænerfyring blev vendt med en 2-0 sejr over Hammel GF

Af
Af Martin Schultz

Nedtur og uro på de indre linier blev torsdag aften afløst af  store smil, forløsning og optimisme hos spillere og træner i Grenaa IF, da Serie 2-holdet hentede forårets første sejr ved at besejre Hammel GF med 2-0 på HSM Arena i Grenaa.

Som bekendt stoppede Grenaa IF's seniorafdeling sidste søndag samarbejdet med holdets cheftræner Kent Jensen efter et 4-0 nederlag til Kolind-Perstrup Idrætsforening, som havde efterladt holdet på sidstepladsen i rækken med kun et point efter fem kampe, og med intern uro og samarbejdsproblemer i forholdet til spillere og det øvrige trænerteam på bagperronen.

Og chok-kuren og første trin i ”projekt overlevelse” virkede, for med en god kollektiv indsats fik Grenaa IF på to mål i 2. halvleg sat tre point ind på kontoen og fik kontakt til de øvrige hold i bunden af Serie 2.

”Kollektivet rykkede sammen i bussen og ofrede det der skulle til, da det var nødvendigt,” siger den tidligere holdleder Gary Taylor, som har overtaget træneransvaret efter Kent Jensen med hjælp fra Hans Kurt Marx som assistenttræner og Sune Sørensen som en spillende assistenttræner.

”Vi arbejder fortsat på at få en eller to mere ind i teamet, som skal styre holdet frem mod sommerferien, men vi afventer et endeligt tilsagn,” siger Gary Taylor.

Forsvaret holdt Hammel GF på afstand

Det nye trænerteam havde været rundt og grave efter nye kræfter og havde blandt andet fået Sebastian Pedersen med som ny back, Rasmus Wetche stillede igen op for holdet, og Jens Bachmann var med igen efter en skade og stillede op i sin anden kamp i foråret.

”Vi stillede med et kompetent, rutineret hold. Det er det vi har brug for i denne situation, og i øjeblikket trækker vi på alle gode kræfter. Vi står sammen i Grenaa IF og vi har en forventning om, at alle i Grenaa IF arbejder med for at sikre holdets overlevelse,” siger Gary Taylor.

Grenaa IF startede godt ud i kampen og havde et overtag i den første halve time.

”Efter 30 minutter gik vi lidt ned i gear, men vores forsvar med Kasper Rygaard Andersen, Kris Buus Kristensen, Morten Winther og Sebastian Pedersen tog ansvar og holdt Hammel GF på afstand, så vi kunne gå til pausen med stillingen 0-0,” fortæller Gary Taylor.

Kollektivet skal have æren for sejren

I 2. halvleg gentog billedet sig, og Grenaa IF havde overtaget den første halve time og blev mere og mere farlig.

”Vi kom foran med 1-0 i det 60. minut, da indskiftede Mikkel Buus havde et godt skud, som blev halvklaret af Hammel GF's målmand. Men Rasmus Wetche fulgte godt op og kunne skubbe bolden det sidste stykke over stregen,” fortæller Gary Taylor.

”Vi ville godt lave et mål mere, så vi kørte på og blev farligere og farligere. Målet kom i det 73. minut, da Rasmus Wetche satte sig igennem på midtbanen og slog en bold frem mod den altid hårdtarbejdende Simon Dinesen. Han headede bolden i dybden til Sune Sørensen, som inde i feltet fik afsluttet og scorede sikkert.”

I det sidste kvarter vendte kampen igen ligesom i 1. halvleg. Hammel GF fik overtaget og kastede mere og mere manpower frem – men uden for alvor at blive farlige.

”Vi var i kontrol. Vi blev presset, men stod imod. På grund af gæsternes pres fik vi flere kontramuligheder, og med lidt mere skarphed og held havde vi scoret endnu et mål. Jeg synes vi var tætte på 3-0 end Hammel GF var på 2-1, og vores målmand Frederik Bjerregaard havde et par gode redninger i slutminutterne. Sejren giver selvtillid frem mod den næste kamp, og vi håber på at få flere point,” siger Gary Taylor.

Sune Sørensen blev kåret til kampens spiller, men ifølge Gary Taylor var det kollektivet, som skal fremhæves for denne sejr.

Grenaa IF møder onsdag aften kl. 19.15 IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion.     

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

Grenaa IF - Hammel GF 2 - 0 (0 - 0)

Torsdag 3. april kl. 19.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

1 - 0 Rasmus Wetche (60. min.)

2 - 0 Sune Sørensen (75. min.)

Grenaa IF's holdopstilling:

 1. Rasmus Wetche
 2. Frederik Bjerregaard
 3. Sebastian Pedersen
 4. Kris Buus Kristensen
 5. Morten Winther
 6. Adriel Chris Munanira
 7. Martin Westmark Hansen
 8. Joachim Gotfred
 9. Jens Adam Bøgild Bachmann
 10. Sune Sørensen
 11. Simon Dinesen
 12. Rick Jensen
 13. Mikkel Buus
 14. Kasper Rygaard Andersen

Publiceret 05 May 2018 13:51