Smoking Gun alias Mathias Busse bragte Aastrup/Hammelev foran 1-0. Arkivfoto

Smoking Gun alias Mathias Busse bragte Aastrup/Hammelev foran 1-0. Arkivfoto

Seriefodbold:

Henig bragede igennem i sin sæsondebut

Jonathan Henig var tilbage på Åstrup/Hammelev IF’s hold og scorede et mål på en halvakrobatisk helflugter, da Østdjurs 91 blev slået med 3-1 i et lokalopgør mellem de to nedrykkere til Serie 3

Af
Af Martin Schultz

Der var lettelse og glæde i omklædningsrummet hos Åstrup-Hammelevs spillere, efter at holdet efter fire nederlag lørdag eftermiddag hentede forårets første sejr med 3-1 over Østdjurs 91 på Trustrup Stadion.

”Vi håber og satser på, at det var et vendepunkt,” siger Åstrup/Hammelevs spillende træner Nicolaj Jarsmer, som er sat uden for med en knæskade, mens hans trænerkollega Martin Fiehn Andersen var tilbage på banen i kampen mod Østdjurs 91, som ellers stillede op med selvtilliden i orden efter en udebanesejr på 3-2 over topholdet Nørager B i sidste rundes kamp.

”Vi leverede en fin holdindsats med god fight over hele linjen, og endelig lykkedes tingene efter de mange nederlag, hvor vi har manglet skarpheden og ikke haft heldet,” siger Nicolaj Jarsmer.

Vellykket indhop af Kalil Faizi

Gæsterne fra Åstrup/Hammelev kom foran efter godt 20 minutters spil, da Mathias Busse med et velplaceret skud i det lange hjørne fra højre side af feltet sendte bolden i nettet til en 1-0 føring.

”Vi havde styringen i kampen specielt i 1. halvleg og fik momentum, efter at vi var kommet foran med 1-0,” fortæller Nicolaj Jarsmer.

Kort efter sin scoring måtte målscorer Mathias Busse lade sig udskifte og Kalil Faizi kom på banen i et særdeles vellykket indhop.

”Mathias døjer med en dårlig tå og skal derfor have nogle pauser i løbet af kampen, så vi satte Kalil Faizi ind. Han kom ind, så og scorede ved sin første boldberøring, da Østdjurs 91's målmand lavede et dårligt udspark og nærmest ramte Kalil, som samlede bolden op og fik frit løb mod mål. To forsvarsspillere nåede at indhente ham, men han satte den ene i duellen og satte derefter bolden op i målhjørnet med et godt skud uden for feltet,” fortæller Nicolaj Jarsmer.

Halvakrobatisk scoring af Jonathan Henig

Foran 2-0 var beskeden til spillerne fra trænerne Nicolai Jarsmer og Martin Fiehn Andersen, at holdet skulle fortsætte det gode spil med den samme indstilling og ikke tage for let på tingene.

”Det gjorde spillerne heller ikke og vi kom foran med 3-0, da Jonathan Henig, som var med for første gang i denne sæson, fordi han bor i Aalborg og var hjemme på weekend, fejrede sit comeback med et flot mål på en næsten halvakrobatisk helflugter. Jonathan lå halvvejs ned, da han helflugtede et indlæg fra Kalil Faizi direkte i mål. Han ramte bolden rent og hårdt, og den sad yderligt i målet uden chance for Østdjurs 91's målmand,” fortæller Nicolaj Jarsmer.

Foran 3-0 og med en halv time igen begyndte Åstrup/Hammelev IF at skimte sejren, men hjemmeholdet lagde et godt pres på gæsterne i 2. halvleg.

”Vi blev trætte i 2. halvleg, og Østdjurs 91 fik reduceret 25 minutter før tid, da der skete en kommunikationsfejl mellem vores målmand og back og en tilbagelægning blev for kort. Østdjurs 91 forsøgte at sætte tryk på, men vi stod godt på banen og de kom ikke til de store chancer. Det lykkedes os at modstå deres pres, og  det var en god oplevelse at få den første sejr og komme på tavlen med tre point,” siger Nicolaj Jarsmer, som ikke vil fremhæve enkeltpræstationer, men roser hele holdet for en god holdindsats.

Åstrup/Hammelev skal i kamp igen fredag aften, når TRIF kommer på besøg på Åstrup Stadion.

Lokalavisen har ikke kunnet træffe træner for Østdjurs 91, Jesper Nimb Sørensen, for en kommentar til kampen.

Østdjurs 91 spiller sin næste kamp søndag på udebane i Aarhus mod Fuglebakken KFUM.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Østdjurs 91 - Åstrup/Hammelev IF 1 - 3 (0 - 2)

Lørdag 28. april kl. 15.00 på Trustrup Stadion

Målscorere:

0 - 1 Mathias Busse (20. min.)

0 - 2 Kalil Faizi (26. min.)

0 - 3 Jonathan Henig (60. min.)

1 - 3 Østdjurs 91 (65. min.)

Østdjurs 91's hold:

 1. Anders Emil Hjorth
 2. Andreas Jensen
 3. Kasper Larsen
 4. Klaus Vilhelmsen
 5. Mikkel Kjeldsen
 6. Morten Bruun
 7. Morten Thrane
 8. Nicklas Høfner Hansen
 9. Nicolaj Pedersen
 10. Rasmus Konge Laursen
 11. Simon Laursen
 12. Carsten Corneliussen
 13. Frederik Lyng
 14. Martin Laursen 

Åstrup/Hammelev IF's hold:

 1. Benjamin Due Stentoft Jensen
 2. Emil Block
 3. Frederik Hougaard
 4. Frederik Husum
 5. Henrik Pedersen
 6. Jens Madsen
 7. Jonathan Henig
 8. Kalil Faizi
 9. Marcus Bak
 10. Martin Fiehn
 11. Martin Boe Jarsmer
 12. Mathias Busse
 13. Nicolai Johansen

Publiceret 01 May 2018 19:31