Med Robert Sørensen som ny træner satser FC Djursland benhårdt på at rykke op i Danmarksserien til sommer. Der er sæsonpremiere lørdag 7. april på HSM Arena i hjemmekampen mod Agerbæk SF/Starup IF. Foto: Martin Schultz

Med Robert Sørensen som ny træner satser FC Djursland benhårdt på at rykke op i Danmarksserien til sommer. Der er sæsonpremiere lørdag 7. april på HSM Arena i hjemmekampen mod Agerbæk SF/Starup IF. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold:

Foråret bliver som at spille 14 pokalfinaler

FC Djurslands nye træner Robert Sørensen har blikket rettet stift mod Danmarksserien og er klar til sæsonpremiere med et ungt hold med mange lokale spillere

Af
Af Martin Schultz

Målet er at spille i Danmarksserien så hurtigt som muligt, og det lokale fodboldflagskib FC Djursland tog i efteråret et vigtigt skridt opad ved at kvalificere sig til at spille i Jyllandsserien 1 i foråret.

”Vi har blikket rettet stift mod Danmarksserien. Jyllandsserien 1 er en række med 8 hold. Ingen kan rykke ud, og kun én rykker op. Det bliver 14 knald eller fald kampe, og vi skal præstere vores absolutte maksimum, hvis det skal være os, som rykker op,” siger FC Djurslands nye cheftræner Robert Sørensen, som 1. januar tog over efter brasilianske Aroldo Strack.

Forårspremieren bliver skudt til lørdag 7. april på hjemmebanen HSM Arena i Grenaa, fordi kampen 2. april mod Fuglebakken KFUM på udebane er blevet udsat på grund af lukkede baner i Aarhus Kommune.

Forårets første styrkeprøve bliver derfor mod Agerbæk SF/Starup IF fra Vestjylland, som kommer på besøg med et rutineret mandskab med flere tidligere divisionsspillere på holdet.

Grønne beslutninger

FC Djursland har måttet sige farvel til Kristian Alvarez Gertsen, som prøver lykken på Odders 2. Divisionshold, og Simon Skøttrup Andersen, som i foråret stiller op for Aarhus Fremad. Desuden indstiller midtbaneprofilen og klubmanden Joachim Gotfred karrieren på højeste niveau.

”Vi har ikke fået tilgang udefra, men har rykket et par unge spillere, Oscar Warnke og Jens Kristian Sørensen, samt U16-spillereren Oliver Jensen op i truppen,” siger Robert Sørensen.

”Vi har en fin trup med mange unge og nogle rutinerede spillere. Med de mange unge har der været lidt problemer med regelmæssigt fremmøde til træning og træningskampe på grund af arbejde, og vi har lidt under kulden i opstarten. Det har gjort det vanskeligt at opbygge de nødvendige relationer, især i bagkæden. Men vi har fået set mange i aktion, og de unge spillere har vist lovende takter i optakten, selvom der indimellem bliver taget beslutninger, som er grønne,” siger Robert Sørensen om den erfaring, som skal opbygges hos de unge spillere.

De unge spillere har haft lejlighed til at vise sig frem i foreløbig otte træningskampe mod blandt andet 2. Divisionsholdene fra VSK og Lyseng og Danmarksseriehold som Aarhus Fremad og Viborg.

”Selvom vi kun har vundet tre af kampene, er spillet godkendt i de syv af træningskampene.”

Dialog med klubberne

Med Robert Sørensen får FC Djursland en træner med et stærkt netværk i hele landet og især i det østjyske fodboldmiljø, og med et solidt kendskab til, hvad der skal til for at klare sig i Jyllandsserien og Danmarksserien.

Den 47-årige kriminalassistent med arbejdsplads i vagtcentralen på Politigården i Aarhus er vokset op med fodbold i Aarhus. Som barn var han ofte i Pindstrup hos sin far, og som voksen spillede han i en periode i Viking Pindstrup. Han har gode relationer til tidligere FC Djursland-trænere som Brian Engelund, som han også har haft mange dueller med på banen, Jesper Borup og Krzysztof Popczyski, som han i tre år var assistent for i Aarhus Fremad.

Som spiller var han en solid midterforsvarer med god fysik bag tacklingerne, stærk i hovedspillet og med et godt spark. Trænerkarrieren startede på Sjælland i AB og Værløse, og tilbage i Østjylland har han været træner i Hammel GF, Aarhus Fremad, Brabrand IF og de seneste tre år i Lystrup IF i Danmarksserien.

”Det er et spændende projekt i FC Djursland med så mange unge udviklingsspillere,” siger Robert Sørensen, som tidligere har hjulpet spillere som Hessel Gods-drengen Mike Tullberg og i Brabrand det nuværende AGF-talent Jens Stage videre i spændende karrierer.

Han ser frem til en god dialog med FC Djurslands moderklubber Grenaa IF, AC Norddjurs og Østdjurs 91, og han håber på lang sigt at få et fornuftigt forhold til alle klubber på Djursland.

”FC Djursland bør være hele Djurslands klub,” lyder ønsket fra Robert Sørensen, som foreløbig har tegnet en 1-årig kontrakt med FC Djursland.

Han får hjælp af Nicolai R. Poulsen og den rutinerede spiller Kristian Kaagh som assistenttrænere. Ib Pedersen er målmandstræner og Ronnie Sejer Kristensen er holdleder.

Publiceret 28 March 2018 15:05