ÅHG-profilen Rasmus Josefsen måtte skadet forlade kampen med tyve minutter igen. Herefter koksede det for ÅHG. Foto: Lars Norman Thomsen

ÅHG-profilen Rasmus Josefsen måtte skadet forlade kampen med tyve minutter igen. Herefter koksede det for ÅHG. Foto: Lars Norman Thomsen

Divisionshåndbold:

Åstrup/Hammelev-Grenaa gik ned - da profil blev båret ud

Åstrup/Hammelev-Grenaas herrer i 2. Division tabte med 34-27 til Hornbæk SF 2 på udebane efter at Rasmus Josefsen var blevet udsat for en aktion, som udløste direkte rødt

Af
Af Martin Schultz

Det blev kampafgørende, at Åstrup/Hammelev-Grenaa profilen Rasmus Josefsen godt ti minutter ind i 2. halvleg blev udsat for en særdeles hårdhændet behandling i Hornbæk SF's forsvar og faldt ned på skulder og nakke, så han måtte bæres fra banen.

Det mener assistenttræner Torben de Place fra Åstrup/Hammelev-Grenaa efter at han så en af holdets mest værdifulde spillere under et hopskud blive skubbet, så han væltede bagover og faldt ned på halgulvet og slog sin skulder og nakke. Dommerne gav Hornbæk-spilleren direkte rødt for forseelsen.

”Vi var bagud med 18-12 ved pausen, men havde virkelig momentum og var kun bagud med to mål, da vi mistede Rasmus Josefsen i resten af kampen,” siger Torben de Place, som mener at uheldet var medvirkende til at Åstrup/Hammelev-Grenaa tabte kampen relativt klart med 34-27.

”Rasmus Josefsen er en 60-minutters spiller, som er helt afgørende for holdet i både forsvar og angreb. Når han udgår, skal vi lave meget om på holdet og andre spillere kan ikke få de hvil, som de har brug for,” siger Torben de Place, der også så hjemmeholdet trække fra igen efter at hans hold havde mistet Rasmus Josefsen.

Brændte otte kæmpestore chancer

Åstrup/Hammelev-Grenaas herrer kæmper for overlevelse i 2. Division, og det var forventeligt, at det ville blive en vanskelig kamp, da holdet lørdag eftermiddag skulle møde Hornbæk SF 2 i Hornbækhallen.

Holdet måtte undvære forsvarskrumtappen Carsten Sander, og det viste sig også, at Jannek de Place ikke var i stand til at gennemføre kampen på grund af problemer med ryggen. Holdet startede med Kristoffer Petersen på mål, men målmanden er ikke kommet sig helt over eftervirkningerne af den bold, han blev ramt af i hovedet i kampen mod Nøvling IF for tre uger siden. Han blev sidst i 1. halvleg afløst af Florian Wichert.

”Vi var godt med i starten af kampen og stod fint forsvarsmæssigt. Vi fulgte med til stillingen 9-9 efter godt 20 minutter, men blev så løbet over ende i de sidste ti minutter af halvlegen  og var bagud med 18-12 ved pausen. Vi brændte otte 100 procent chancer, hvor vi ellers gjorde alt rigtigt – vi fik bare ikke puttet bolden i kassen. Og så løb modstanderen kontra og straffede os,” fortæller Torben de Place.

Går benhårdt efter point

I pausen blev tingene snakket godt igennem i Åstrup/Hammelev-Grenaas omklædningsrum og holdet gik på banen med tro på at kampen kunne vendes. Florian Wichert tog godt fra i målet og stod en fin kamp, og stregspilleren Rasmus Lund spillede igen fremragende og blev på ny topscorer.

”Vi var kun bagud med to mål, da Rasmus Josefsen efter godt ti minutter blev båret ud. Det uheld slog vores spil i stykker. Derfra øgede Hornbæk SF deres føring og vi tabte med 34-27,” siger Torben de Place.

Næste søndag skal Åstrup/Hammelev-Grenaa til Aars, og Skærtorsdag møder holdet på udebane det suveræne tophold, ligareserverne fra Mors-Thy Håndbold.

”Vi skal gå benhårdt efter at få point og tager en kamp ad gangen,” siger Torben de Place, som håber at få Rasmus Josefsen klar til næste søndags udekamp mod Aars HK.

Sæsonen slutter 8. april med en hjemmekamp mod Mejrup-Hvam, som Åstrup/Hammelev-Grenaa håber at kunne overlade den direkte nedrykningsplads til i et afgørende sidste opgør.

Modsat Åstrup/Hammelev-Grenaa fik Mejrup-Hvam dog point ind på kontoen i weekenden, da holdet på hjemmebane slog et af rækkens bedste hold Viborg HK med 28-27 i Borbjerg Fritidscenter.

Kampfakta

2. Division Herrer, Pulje 1

Hornbæk IF - Åstrup/Hammelev-Grenaa 34-27  (18-12)

Lørdag 17. marts kl. 16.00 i Hornbækhallen

 

Åstrup/Hammelev-Grenaas målscorere:

 • Rasmus Dalsgård Lund 7 mål
 • Joachim Pedersen 6 mål
 • Lasse Mogensen 4 mål
 • Rasmus Josefsen 4 mål
 • Jonas Pedersen 3 mål
 • Jonas Hjarbæk 2 mål
 • Frederik Bjerg 1 mål

 

Åstrup/Hammelev-Grenaas hold:

 1. Kristoffer Petersen
 2. Lasse Mogensen
 3. Jannek de Place
 4. Rasmus Josefsen
 5. Rasmus Dalsgård Lund
 6. Joachim Pedersen
 7. Frederik Bjerg
 8. Florian Wichert
 9. Jonas Hjarbæk
 10. Kristoffer Hovgaard
 11. Jonas Pedersen
 12. Mikkel Due

Publiceret 19 March 2018 13:32