Et flot skue med 30 omklædte spillere til Vivilds nytårsappel forleden. Foto: Kurt Enevoldsen

Et flot skue med 30 omklædte spillere til Vivilds nytårsappel forleden. Foto: Kurt Enevoldsen

Seriefodbold - Holdgaard:

Nu skal elevatoren stoppes

Vivilds cheftræner Dennis Holdgaard forventer, at hans mandskab denne gang formår at bide sig fast i Serie 1

Af
Af Lars Norman Thomsen

30 omklædte seniorspillere dukkede op til nytårsappel i traditionsklubben Vivild IF med Djurslands klart stærkeste fodboldkultur, som omegnsklubberne må misunde 'de grønne' i landsbyen, hvor det lugter af fodbold allerede, inden man passerer byskiltet.

“Stor tilfredshed med fremmødet til appellen. Yderligere fire spillere var forhindret, men havde meldt afbud på forhånd,” fortæller en glad cheftræner Dennis Holdgaard.

Han får i dette forår hjælp af korsbåndsopererede Lauge Feldskov Andersen med en række praktiske opgaver, mens tidligere assistenttræner, målmand Lasse Hougaard Pedersen, udelukkende vil bruge sit krudt på at holde lukket i målet. Det skal målmandstræner Jacob Kliver hjælpe ham til sker.

Dennis Holdgaard er træneransvarlig for hele seniortruppen med det primære ansvar for førsteholdet i Serie 1, mens Kasper Hvid Andersen til kampene har ansvaret for andetholdet i Serie 3 understøttet af Martin Bruun Kragbæk. Tredjeholdet i Serie 6 samles af Mads Pedersen og Michael Emig.

Ny mand fra Auning

Vivild har sagt farvel til Martin Fiehn Andersen, der skal være spillende træner i Aastrup/Hammelev (Serie 3) sammen med Nicolaj Jarsmer.

To nye dukkede op til appellen, Nikolaj Hougaard og Darre. Førstnævnte har en førsteholdsfortid i Auning IF, hvor han har haft Dennis Holdgaard som træner.

“Der går masser af rygter i fodboldmiljøet forud for en ny sæson, om spillere, der vil skifte klub. Jeg har også hørt, at der vil komme yderligere tilgang til Vivild. De pågældende er velkomne, men jeg har altid haft det sådan, at først når første turneringskamp er spillet, ved vi, om der var hold i rygterne,” siger Dennis Holdgaard.

Skal blive i Serie 1

I cheftrænerens regeringstid i Vivild, hvor han selv spillede på førsteholdet i mange år, er han to gange rykket op med førsteholdet fra Serie 2, og to gange rykket ned igen, men det skal der laves om på.

“Jeg mener, at vi nu har rutinen, bredden og styrken til at blive i Serie 1, og det er vores mål for foråret. Nu skal elevatoren stoppes, som du selv har skrevet,” fastslår Holdgaard.

Hans optimisme øges af, at han efter alle solemærker at dømme beholder den tidligere Danmarksseriespiller i Randers Freja, Henrik Borup, i truppen.

“Vi ved godt at kommer der et godt tilbud til Henrik, så mister vi ham, men han er selv indstillet på at spille i Vivild, hvor han bliver en vigtig sparringspartner for mig og omvendt,” siger Dennis Holdgaard.

Syv træningskampe

Vivild træner hver tirsdag og torsdag på Idrætsefterskolens kunstgræsbane i byen.

10. februar gælder det første træningskamp mod Auning (Serie 3) for førsteholdets vedkommende. En uge senere dystes der mod VRI fra Jyllandsserien, og inden første turneringskamp skal Vivild spille i alt syv træningskampe.

Dennis Holdgaard har kontrakt med klubben i hele 2018:

“Jeg befinder mig godt i Vivild, men forsøger også at holde en stil, hvor vi ikke er for tæt på hinanden, så vi dræner hinanden for energi, spillerne og jeg.”

Publiceret 01 February 2018 13:21