Nanna Johansen skal til at tænke fodbold på brasiliansk: “Det bliver ikke noget problem, for jeg er selv stor tilhænger af teknisk fodbold.” Foto: Lars Norman Thomsen

Nanna Johansen skal til at tænke fodbold på brasiliansk: “Det bliver ikke noget problem, for jeg er selv stor tilhænger af teknisk fodbold.” Foto: Lars Norman Thomsen

Uddannelse:

Brazil Football College har fået en First Lady

Nanna Johansen møder frem med 28 A-landskampe i bagagen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hun har været nødt til at kvitte fodbold på topplan. Fysikken har sagt stop, for en kvindekrop fungerer altså på lidt andre fysiske betingelser end et mandekorset, som Nanna Johansen, 30, udtrykker det.

Den tidligere landsholdsspiller er ved årsskiftet blevet ansat hos Viden Djurs, hvor hun er udset til at skulle varetage en stor del af de markedsføringsopgaver, som Paulo Maciel, tidligere førsteholdsspiller i FC Djursland, hidtil har haft ansvaret for.

Maciel flyttede i november 2016 til København for at søge nye udfordringer her.

“Nanna Johansen får til opgave at markedsføre Brazil Football College på de lokale skoler, men også på diverse uddannelsesmesser landet over plus, at hun skal markedsføre os på de sociale medier,” forklarer direktør Ole Svit, Viden Djurs.

Have fokus på pigerne

“Dertil kommer, at hun også skal markedsføre vores mange andre college-tilbud. Nanna har en perfekt profil med en uddannelse som multimediedesigner og erfaring fra ansættelse på et reklamebureau.”

Nanna Johansen skal desuden deltage i de to morgentræninger, som Brazil Football College under ledelse af Aroldo Strack arrangerer hver tirsdag og torsdag for de 38-39 unge, der har valgt at træne på brasiliansk sideløbende med, at de gennemfører deres uddannelse (HHX, HTX og EUX).

“Jeg skal primært have mit fokus på de 11 piger, der går på Brazil Football College,” siger Nanna Johansen, som startede med at spille fodbold i Hadbjerg, men som tolvårig skiftede til Skovbakken, fordi ambitionerne drev hende.

Som senior spillede hun en årrække i Skovbakken, kom på landsholdet og havde også to år som fuldtidsprofessionel i svenske FC Rosengård i Malmø, før hun sluttede af i Skovbakken med et par sæsoner.
Nanna Johansen, der hedder Mølbach til mellemnavn, var ikke i tvivl om, at det var med at slå til, da hun blev tilbudt jobbet hos Viden Djurs.
“Kombinationen af markedsføring og fodboldtræning tændte jeg straks på, og jeg glæder mig vildt til at komme rigtigt i gang,” siger Nanna Johansen.

“Jeg elsker fortsat fodbold, og det vil jeg forsøge at give videre til pigerne på Brazil Football College, når vi er sammen på træningsbanen,” lover hun, der har sat overliggeren højt for sit eget virke.

Altid arbejdet hårdt

“Jeg har altid arbejdet hårdt på at blive den bedste, men da min fysik ikke længere var i top, valgte jeg at stoppe og kaste mig over noget andet. Mit mål er, at vi får endnu flere piger knyttet til Brazil Football College de kommende år, så vi får en god bredde og hold, der vil kunne klare sig på højt niveau i turneringen,” siger ambitiøse Nanna Johansen. Hun nåede i alt 49 landskampe, hvis vi tæller kampe på unglandsholdene med.

Det blev til sammenlagt 11 mål, heraf 3 på A-landsholdet, for den teknisk dygtige midtbanespiller. Ingen tvivl om, at Brazil Football College har fået en First Lady.

Publiceret 26 January 2017 07:40