Målmand Kasper Thorsted (i forgrunden) blev kampafgørende, da ÅHG lørdag besejrede Viby med 24-23. Foto: Lars Norman Thomsen

Målmand Kasper Thorsted (i forgrunden) blev kampafgørende, da ÅHG lørdag besejrede Viby med 24-23. Foto: Lars Norman Thomsen

Håndbold - lokalopgør 20. januar:

ÅHG uden Lasse Mogensen og Joachim Pedersen i fredagens lokalopgør

Aastrup/Hammelev-Grenaa hentede to vigtige point i udekampen mod Viby, og dermed kan holdet fortsat lugte en oprykning til 2. division

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Når Aastrup/Hammelev-Grenaas (ÅHG's) håndboldherrer fredag aften løber på banen i Åstruphallen bliver det uden den hypersprælske venstrefløj Lasse Mogensen og den velskydende højre back Joachim Pedersen.

Det fastslår assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen søndag aften overfor Lokalavisen.

"Lasse døjer med en skade i sin ene lægmuskel, og han har slet ikke spillet i 2017, mens Joachim døjer med ømme achillessener. Noget han har døjet med før, og jeg betragter det som helt udelukket, at han er med mod Nørre Djurs HK."

ÅHG’s assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen så søndag Nørre Djurs HK tabte 30-29 til HEI. Han er klar over, at Glesborg-klubben vil forsøge at løbe ÅHG ud af Åstruphallen. Foto: Lars Norman Thomsen

ÅHG’s assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen så søndag Nørre Djurs HK tabte 30-29 til HEI. Han er klar over, at Glesborg-klubben vil forsøge at løbe ÅHG ud af Åstruphallen. Foto: Lars Norman Thomsen

Arbejdssejr over Viby

Lørdag vandt ÅHG en snæver 24-23 (11-11) sejr ude over upåagtede Viby, der ellers kun har hentet otte point hidtil.
"Jeg fatter ikke, at Viby ligger og roder i bunden, for det er et stærkt hold som spiller noget frisk tempohåndbold," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

Viby førte således 4-1 efter fem minutters spil og straffede effektivt, når ÅHG tog dumme beslutninger i angrebet.

"Vi fik stabiliseret os og justeret på tingene, så vi kunne gå til pause med 11-11, men vi var presset i 1. halvleg," indrømmer assistenttræneren, der kunne mønstre stærkeste hold minus Lasse Mogensen.

Joachim Pedersen var med og scorede seks vigtige mål, men efter kampen havde achillessenerne det ikke godt.

Momentum efter pausen

I anden halvleg fik ÅHG langsomt overtaget og var oppe at føre med 3-4 mål, men i de sidste ti minutter blev gæsterne ramt af 5-6 udvisninger, som gav Viby mulighed for at komme tættere på.

"Udvisningerne var okay. De kom, fordi vi kom til at hænge efter, og derfor ikke fik tacklet tidsnok," forklarer Carsten Vikkelsø Jensen.

ÅHG lod Kasper Thorsted afløse førstevalget Kristoffer Petersen i rammen i det sidste kvarter, og Thorsted endte med at blive kampafgørende.

"Kristoffer havde ellers stået en fin kamp, men da han så lidt uheldig ud ved et par langskud, satte vi Thorsted ind, og det skulle vise sig at være en rigtig løsning," fortæller assistenttræneren.

"Kasper Thorsted præsenterede en afgørende redning i slutminutterne, og derfor kunne vi foran 24-23 holde på bolden de sidste 50 sekunder. Der blev godt nok dømt nøl på os til sidst, men Viby formåede ikke at bringe bolden hurtigt nok frem på de 8-9 sekunder, der var tilbage," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

Klar til fredag

De to point bragte ÅHG op på 21 point for 13 kampe. Til sammenligning har Nørre Djurs HK blot 11 point for det samme antal kampe.

"Du får mig dog ikke til at sige, at vi er storfavoritter fredag aften. Med skader hos to afgørende spillere, og et Nørre Djurs hold, der har fortjent flere point end de nuværende 11, så bliver det en fifty-fifty kamp," vurderer ÅHG's assistenttræner.

Han er udmærket klar over, at Nørre Djurs HK vil forsøge at løbe ÅHG ned fra første fløjt.

"Vi vil få problemer, hvis vi afslutter dumt og giver Nørre Djurs mulighed for at løbe kontra, men jeg håber, vi har læst på lektien."

Scorekort ÅHG mod Viby

  • Rasmus Josefsen 6
  • Joachim Pedersen 6
  • Mikkel Due 5 (5)
  • Jannek de Place 2
  • Rasmus Dalsgaard Lund 2
  • Jacob Pedersen 1
  • Andreas Lahn Mittet 1
  • Jonathan V. Johansen 1
  • Frederik Lyng kom ikke på scoringslisten

Publiceret 17 January 2017 16:52