Søren Bai har skiftet Nøragers 'Brønshøj-farver' ud med en blodrød trøje. Universalspilleren bliver en væsentlig forstærkning hos Rougsø FF i Serie 3. Foto: Lars Norman Thomsen

Søren Bai har skiftet Nøragers 'Brønshøj-farver' ud med en blodrød trøje. Universalspilleren bliver en væsentlig forstærkning hos Rougsø FF i Serie 3. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold:

Optur for Rougsø FF skal ikke blive til en nedtur

Efter et flot forår, hvor Rougsø FF's to seniorhold rykkede op i Serie 3 og Serie 5, lyder målsætningen for efteråret på at bide sig fast i de nye rækker

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jesper Møgelvang debuterede som cheftræner i Rougsø FF med brask og bram i foråret, hvor den tidligere Vivild træner med det samme fik succes.
Det lykkedes at øge seniortruppen fra 24 til 36 spillere, og på banen gav det afkast øjeblikkeligt, idet både første- og andetholdet rykkede en række op.
Førsteholdet fra Serie 4 til Serie 3 og andetholdet fra Serie 6 til Serie 5.
Efter forårets strabadser stod den på ferie i ugerne 25 til 29, men nu er der sat retning på de kommende måneder. Fremmødet til de første træningspas har ligget på 20 spillere, fortæller Jesper Møgelvang.
"I min korte tid i klubben har vi ikke oplevet afgange, men i foråret fik vi tilgang af fem spillere fra Allingåbro IF og af en enkelt, der vendte tilbage fra Auning IF, ligesom det lykkedes os at få flere spillere i gang, som egentlig var stoppet. Mathias Severinsen følger os tæt, men han tørner fortsat ud for FC Djursland i U19/Jyllandsserien," siger Jesper Møgelvang.
Han har i sommerpausen fået tilgang af en virkelig forstærkning i form af Søren Bai, der i flere sæsoner har været stamspiller hos Nørager Boldklub i Serie 1.
Han vender nu tilbage til rødderne. Søren Bai kommer fra Udby ved Holbæk, og han har tidligere spillet i både Holbæk IF og Rougsø FF.
"I Nørager BK blev han primært brugt som enten midterforsvarer eller som angriber, men planen i Rougsø FF er at spille Søren Bai ind som central midtbanespiller ved siden af Søren Bugge, der gjorde det rigtigt godt i foråret," siger Jesper Møgelvang.

Det handler om 18 point

Tilgangen af Søren Bai til den i forvejen stærke trup med flere spillere, der har erfaring fra et niveau højere, får ikke Jesper Møgelvang til at kaste om sig med eksotiske målsætninger om en ny oprykning.
"Vi er kommet i en svær pulje i Serie 3 i efteråret, og målsætningen i første omgang består i at opnå de 18 point, som højst sandsynligt vil betyde, at vi kan blive i Serie 3. Rougsø FF er i foråret i 2013, 2014 og i 2016 rykket op fra Serie 4 uden at kunne bide sig fast, så det er målsætningen i første omgang," siger Jesper Møgelvang.
Rougsø FF møder torsdag aften Vivild (Serie 4) i forbindelse med sommerfesten i Vivild.
Holdet har allerede spillet træningskamp mod Purhus, nummer to i Serie 3 i foråret, og vundet overbevisende 6-2 trods fraværet af fem stamspillere: Mikkel Fisker, Jonas Kusk, Mads Kusk, Jimmy Hald og Magnus Larsen.
Søren Bai var med for første gang og gjorde det overbevisende, ifølge Møgelvang.
René Thorngaard scorede to gange, Mikkel Knudsen, Lars Thomsen, Søren Jakobsen og Jannick Nielsen hver en gang.
"Vi når ikke at spille så mange træningskampe, men vi skal nok være klar, når turneringen indledes onsdag 10. august på hjemmebane mod HØST IF. Det er vigtigt, at alle mand trækker på samme hammel, så man kommer for at vinde uanset, om man starter på banen eller ej. Hvis alle er indstillet på det, så er der ingen tvivl om, at vi nok skal lykkes med at få de 18 point, som vi skal bruge for at overleve vores comeback til Serie 3," siger cheftræneren.
Hos HØST IF er 36-årige Jesper Søndermark Jepsen fortsat i vigør, og han er fortsat lige så hurtig og målfarlig, som da han var 17 år.

Publiceret 03 August 2016 12:45