Jakob Borst Sørensen, 32, føler sig godt klædt på til at varetage jobbet som halinspektør i Allingåbrohallen. Foto: Lars Norman Thomsen

Jakob Borst Sørensen, 32, føler sig godt klædt på til at varetage jobbet som halinspektør i Allingåbrohallen. Foto: Lars Norman Thomsen

Halbestyrer:

Jakob klar til drømmejob

32-årige Jakob Borst Sørensen bliver ny chef for Allingåbrohallen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det bliver en solbrændt Jakob Borst Sørensen, som 1. februar 2016 har første arbejdsdag som ny halinspektør i Allingåbrohallen.

Sammen med sin kone Mette og datteren Freja på 3 napper han lige en ferie i Thailand, før det går løs i den hal, som 32-årige Jakob Borst Sørensen kender bedre end de fleste.

Den ny chef er født og opvokset i Allingåbro og fra barnsben af blevet stopfordret med idræt. Hans far, Kaj Sørensen, var i de unge år en særdeles habil håndboldspiller i Allingåbro IF og senere leder og træner i både håndbold og fodbold.

Halinspektørtjansen varetog Kaj Sørensen fra 2000 til 2006, mens konen Lene, Jakobs mor, var omdrejningspunktet i hallens cafeteria.

Drømmejob

Jakob Borst Sørensen, der er uddannet murer og har arbejdet med faget i 13 år, før han skiftede murerskeen ud med elektrikergrej, fordi han gik i voksenlære hos sine svigerforældre, Inge og Svend Åge Borst i firmaet Birk & Borst i Ørsted, har altid haft en stille drøm om at blive boss i Allingåbrohallen.

“Nu kom chancen, da Lars Pedersen stoppede (med udgangen af september 2015, red.), og så søgte jeg naturligvis,” siger Jakob Borst Sørensen.

Otte ansøgere kom til samtale og blandt dem satte Allingåbrohallens bestyrelse et stort kryds ud for bysbarnet.

“Mine svigerforældre tog det pænt, at jeg måtte opgive min læreplads hos dem,” siger han, som nu glæder sig “vildt” til at komme i gang.

“Der bliver selvfølgelig en periode, hvor jeg skal sætte mig detaljeret ind i mange ting, men jeg tror, det er en fordel, at jeg er lokalkendt og ikke har langt til arbejde,” siger den ny halinspektør, der lover brugerne af hallen, at han både vil være fleksibel og samarbejdsvillig.
“Der er ledig kapacitet i eftermiddagstimerne, og det vil jeg prøve at udnytte til at få sat gang i badminton for børn og unge,” siger Jakob Borst Sørensen, som er på det rene med, at en halinspektør har sit primære virke i eftermiddags- og aftentimerne og i weekends.

“Det bliver ikke noget problem, for heldigvis er min kone også meget interesseret i idræt. Hun er spininginstruktør, med i gymnastikbestyrelsen og gymnastiktræner for de små.”
Selv hjælper Jakob Borst Sørensen til, når cheftræner for seniorhåndboldspillerne i Allingåbro IF, Lars Andersen, mangler en mand. Lars Andersen er også formand for halbestyrelsen.
Ellers er det fodbolden, der har fyldt meget af den ny halinspektørs fritid. Fodboldens lokale feinscmeckere ved, at han har spillet en stor del af sin sidste ungdomsår og seniortid i naboklubben Nørager, hvor det er blevet til enkelte kampe på klubbens bedste hold.
1. februar handler det primært om Allingåbrohallen og drømmejobbet. Den bedste start på et nyt job er altid forventningens glæde - den har Jakob Borst Sørensen.

Publiceret 21 January 2016 12:18