En del af Aunings seniorspillere var selv ude med sneskovlene for at rydde træningsbanen for sne inden lørdagens nytårsappel. Foto: Auning IF

En del af Aunings seniorspillere var selv ude med sneskovlene for at rydde træningsbanen for sne inden lørdagens nytårsappel. Foto: Auning IF

Seriefodbold:

Aunings ny cheftræner vil have sat en prop i hullet

Dennis Holdgaard glæder sig til at komme i gang med træningen for Aunings bedste seniorer, der er rykket ned to sæsoner i streg og i foråret spiller i Serie 3

Af
Af Lars Norman Thomsen

Auning samlede i omegnen af 40 spillere til lørdagens nytårsappel for seniorer og U17 spillere.
"Fremmødet var meget flot, og det er glædeligt, at vi ikke har mistet spillere i vinterpausen, men tværtimod fået positive tilsagn fra alle, der var med i sidste sæson, og så er der flere unge, som jeg har været i kontakt med, som nu vil give den en skalle på træningsbanen," siger Dennis Holdgaard, ny cheftræner i Auning.
Han fungerede som spillende assistenttræner i efteråret 2014 for daværende cheftræner Kasper Eriksen og kender dermed spillerne og kulturen i Auning IF ganske godt, før han nu selv kommer i centrum.
Auning er de seneste to sæsoner rykket fra Serie 1 til Serie 3, og derfor er det altafgørende for den ny cheftræner, at nedturen nu får en ende.
"Vi skal have sat en prop i hullet, og det bliver sæsonens helt store mål. Før sidste sæson havde ingen forestillet sig, at vi kunne rykke ned fra Serie 2, men det gjorde vi alligevel, og derfor skal vi ikke tage noget for givet," understreger Holdgaard.

Gamle værdier frem i lyset

Dennis Holdgaard er fra sine mange år som spiller i Vivild opflasket i en meget stærk klubkultur, og han fremhæver også gamle dyder som holdånd og sammenhold som helt centrale, hvis den resultatmæssige dårlige udvikling i Auning skal vendes.
"Der er mange dygtige spillere i Auning, og jeg skal ikke lære dem at spille fodbold, men jeg skal være god til at skabe et godt hold med streg under hold, hvor alle accepterer deres forskellige roller," siger Dennis Holdgaard, som bor i Auning og får Lars Juhl, tidligere førsteholdsspiller i klubben og senere ungdomstræner samme sted, som assistent.
Træner for andetholdet bliver Niels Reimers, der fortsætter, hvor han slap.
"Vi vil forsøge at lave træningspas, hvor vi deler spillerne lidt op efter deres ambitionsniveau, så der bliver en gruppe som træner igennem og en gruppe som hygger sig lidt mere. Det er vigtigt for mig, at vi ikke udelukker spillere og sender et klart signal om, at vi har plads til alle," understreger den ny cheftræner.
Dennis Holdgaard vil primært koncentrere sig om at være cheftræner og mindre om at være spiller.
"Mit udgangspunkt er, at jeg ikke vil spille og optage en plads, men primært coache fra linjen. Det kan da godt være, at jeg bliver skrevet på holdkortet som 14. mand, hvis det lige passer, men det ser vi på, når den tid kommer."
Auning stiller med hold i Serie 3, 5 og 6.

null

Publiceret 27 January 2015 12:54