Målmand Martin Fanø Laursen (forrest) er fortsat ude efter, at han i foråret blev opereret i den ene hånd. Heller ikke Esben Sørensen (bagerst) er i øjeblikket førsteholdsaktuel. Foto: Lars Norman Thomsen.

Målmand Martin Fanø Laursen (forrest) er fortsat ude efter, at han i foråret blev opereret i den ene hånd. Heller ikke Esben Sørensen (bagerst) er i øjeblikket førsteholdsaktuel. Foto: Lars Norman Thomsen.

Seriefodbold:

Auning klar til generationsskifte

Efter nedrykningen fra Serie 1 forsøger cheftræner Kasper Eriksen at bringe 4-5 helt unge i spil. Første styrkeprøve bliver tirsdag aften mod Langå

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den tidligere superligaspiller og Auning-topscorer Mogens Laursen er ikke med, når Auning tirsdag (12. august) indleder en ny sæson med at møde Langå på Auning Stadion.
Heller ikke en anden tidligere divisionsspiller, Esben Sørensen, er at fine i truppen.
"Mogens Laursen og Esben Sørensen har endnu ikke været til træning, og jeg kender ikke til deres planer," siger Aunings cheftræner Kasper Eriksen, der vil benytte sin sidste sæson i klubben i denne omgang til at integrere en række unge fyre på førsteholdet.
"Efter nedrykningen fra Serie 1 skal vi have lavet et glidende generationsskifte, men selvfølgelig ikke bare et ukritisk et af slagsen, for vores mål er at finde fodfæste i Serie 2," fastslår Eriksen.

Rutineret rygrad

I sidste sæson formåede unge 18-19 årige spillere som Frederik Køtter og Nicolai Hougaard at etablere sig på førsteholdet, og nu ser det ud til, at 2-3 stykker yderligere kan se frem til at blive en del af førsteholdstruppen.
"De unge mennesker træner flittigt og vil gerne. Derfor skal de også ud og prøve sig selv af i kampe på dette niveau," siger Kasper Eriksen, der fortsat har en solid stab med rutine og mange førsteholdskampe til at være rygrad på holdet.
Det er spillere som brødrene Christian og Andreas Dahl, anfører Bobby Brix, stopperen Mads Møller og Danni Bjerre.
"Andreas Dahl er tvivlsom til kampen mod Langå, fordi han døjer med en skade," fortæller Kasper Eriksen, som har fået tilgang af Jonas Dahl, fætter til Christian og Andreas Dahl.
"Han har boet i Aalborg, men er nu tilbage og har trænet flittigt, så han er med mod Langå."
Målmandsposten varetages af Daniel Thygesen med charmetrolden Kim Larsen som back-up.
Den tidligere divisionsmålmand Martin Fanø Laursen løbetræner, men han er endnu ikke klar til at tage handsker på og placere sig i 'rammen'.

Tipper Vivild

Kasper Eriksen er spændt på at få en pejling på styrkeforholdet i Serie 2, og han vurderer umiddelbart, at Langå hører til i toppen.
Langå trænes af den tidligere divisionsspiller i Randers Freja, Jørn Rasmussen, der lokalt har trænet i både Allingåbro og Grenaa IF.
Han har Mads Husmann som spillende trænerassistent.
"Men jeg tipper Vivild som oprykningsfavoritter, og det ikke bare for at drille vores lokale rivaler, men fordi Vivild har fået banket et ungt hold sammen, der er ved at være moden til at spille en række højere," vurderer Kasper Eriksen.
Opgøret Auning - Langå fløjtes op klokken 18.30.

null

Publiceret 12 August 2014 15:29