Rougsø FF's anfører Søren Fynbo (tv) scorede til 2-1 på straffespark, mens træner Søren Nielsen havde overladt til medtræner Hans Jakobsen at styre tropperne til sejr i sæsondebuten mod Kristrup. Søren Nielsen var optaget af Skanderborg Festival. Foto: Martin Schultz

Rougsø FF's anfører Søren Fynbo (tv) scorede til 2-1 på straffespark, mens træner Søren Nielsen havde overladt til medtræner Hans Jakobsen at styre tropperne til sejr i sæsondebuten mod Kristrup. Søren Nielsen var optaget af Skanderborg Festival. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold:

Ønskestart til nyoprykkere i Serie 3

Rougsø FF tyvstartede sæsonen torsdag aften med en 4-2 udesejr over Kristrups gamle drenge

Af
Af Lars Norman Thomsen

Rougsø FF er tilbage i Serie 3 efter en enkelt sæson i Serie 4, og nu skal de senere års elevatortilværelse med skiftende op- og nedrykninger lægges på hylden.
"Vores mål er at bide os fast i Serie 3, så vi stille og roligt kan få lavet et generationsskifte og få kørt vores mange U17 spillere ind på holdet," fastslår Hans Jakobsen, der træner truppen sammen med Søren Nielsen.
Sæsondebuten torsdag aften på Kristrup Stadion mod hjemmeholdet gav en positiv antydning af, at Rougsø FF sagtens kan gøre sig gældende i Serie 3.
Opgøret sluttede med en 4-2 sejr til gæsterne, og den var fortjent, ifølge Hans Jakobsen.
"Vi mødte en flok rutinerede spillere fra Kristrup, der udelukkende satsede på at spille forbi midtbanen, og de kom også lidt heldigt foran 1-0 efter små tyve minutter, men herefter scorede vi fire mål i træk inden pausen," resumerer Rougsø-træneren.

2. halvleg på cruise control

Rougsø FF brød hurtigt tilbage efter hjemmeholdets scoring med to mål på tre minutter, og det på trods af, at holdet var i undertal.
Søren Jacobsen havde fået gult kort, men det generede ikke de øvrige.
Jakob Johansen udlignede til 1-1 og veteranen Søren Fynbo gjorde det til 2-1 på straffespark.
Genkomne Søren Jacobsen øgede til 3-1, og Lars Thomsen gjorde det til pausestillingen 4-1.
"Efter pausen skiftede vi ud og gav nogle af vores helt unge muligheden for at få noget erfaring på dette niveau. Det gik fint, og selv om Kristrup reducerede med små ti minutter igen til 4-2, var der aldrig tvivl om vores sejr," siger en tilfreds Hans Jakobsen.
 
 
 

Mikkel Knudsen en forstærkning

Rougsø FF var uden brødrene Jonas og Mads Kusk. Den første er på udenlandsrejse, men forventes hjem i købet af 14 dage og skal lige finde formen.
Mads Kusk er langtidsskadet, og Hans Jakobsen tvivler på, at han kommer i gang i denne sæson.
Til gengæld er Mikkel Knudsen vendt hjem til Ørsted og Rougsø FF efter et ophold i Hornbæk SF, hvor han har tanket erfaring i Jyllandsserien.
"Mikkel Knudsen er en klar forstærkning som bagerste mand i vores 3:5:2 system. Han er dygtig til at holde sammen på vores defensiv og snakke til de unge," roser Hans Jakobsen.
Ellers udmærkede Mikkel Bay sig i opgøret mod Kristrup.
"Vi leverede en holdindsats, hvor alle 14 bidrog flot, men alt hvad Bay rørte ved, havde han held med, så hvis nogen skal fremhæves må det være ham," siger træneren.

Træner kun onsdag

I lighed med sidste sæson har spillere og trænere i forening valgt kun at træne en gang om ugen.
"Vi træner hver onsdag i to timer og har også trænet hele sommeren. Når vi kun træner en gang, er forklaringen, at vi hellere vil være 16-20 stykker samlet en gang om ugen end 8-10 mand på to træningsaftener," siger Hans Jakobsen.
Truppen er på cirka 20 spillere, men målet er i 2015 at kunne samle spillere nok til to hold.
"Det kan lade sig gøre, fordi vi har en god U17 trup, og kan vi fastholde den, vil der være basis for to hold," siger Rougsø-træneren.

Publiceret 08 August 2014 17:18