Der blev kørt stærkt under weekendens Le Mans i Aunings gader, og to gange måtte ambulancentransportere en uheldig kører på hospitalet.

Der blev kørt stærkt under weekendens Le Mans i Aunings gader, og to gange måtte ambulancentransportere en uheldig kører på hospitalet.

Tre uheld under Aunings Le Mans

Weekendens race og velbesøgte folkefest kom heldigvis flot i mål alligevel

Af
Af Lars Norman Thomsen

Sommervejret tilsmilede smukt Aunings folkefest i weekenden, og det motiverede mange mennesker til at deltage i løjerne og være med på den værste i gadebilledet.
"Vi har haft en fantastisk fest på alle måder, hvor så mange glade mennesker har været med og bidraget virkelig flot," lød det fra en glad tovholder Henning Millard, da Lokalavisen fangede ham over telefonen mandag morgen.
"Jeg kørte rundt i byen søndag aften ved 21-tiden for lige at tage et tjek på, hvordan der så ud, og det var rent faktisk ikke til at se, at der havde været fest i byen hele weekenden. Der lå ikke bare et lille stykke pap på gaden, alt var støvsuget og rent. Det synes jeg er flot, og det tjener de mange borgere i Auning, der har hjulpet til med at skabe et flot arrangement, til ros."

Alvorlig ulykke

Mens danske Tom Kristensen weekenden over kæmpede hårdt for at få sin 10. sejr i Le Mans, gennemførte man i Auning en lokal udgave af det berømte race i byens gader.
Det foregik i go-carts, og det kom ikke til at gå stille af.
Undervejs skete der tre uheld, hvor det sidste, klokken 02 om natten, var alvorligt.
"Den uheldige kører kørte frontalt ind i en chikane og kom slemt til skade. Chikanen flyttede sig ikke en meter,  og derfor fik go-carten et tryk, der medførte, at den uheldige fører kører røg ud af go-carten og slog sig meget," fortæller Henning Millard.
"Han måtte køres i ambulance til hospitalet, og som jeg er orienteret, skal han nu gå med støttekorset, fordi hans rygsøjle er beskadiget."

Løbet suspenderet

Efter ulykken besluttede lægen med det overordnede ansvar at suspendere løbet midlertidigt i samråd med løbsledelsen.
"Der var syv læger til stede under hele løbet plus en række samaritter," fortæller Henning Millard.
"De to gange undervejs, hvor ambulancen måtte transportere en uheldig kører på hospitalet, stoppede løbet  og der var  selvfølgelig flere safety car perioder i løbet af de 24 timer."
 

Genstart søndag morgen

Efter nattens grimme uheld vedtog læger og løbsledelse at genoptage løbet igen tidligt søndag morgen, og efter 24 timers race kunne de mange deltagere trætte køre over stregen.
"Der var en nærmest euforisk stemning, da vinderholdet blev kåret, og der var stor ros til løbsledelsen for arrangementet og deres professionelle måde at tackle hele forløbet på," understreger Henning Millard.

Publiceret 17 June 2014 16:55