Peter Friis Jensen (th.) og Randers FC indleder sæsonforberedelserne fredag på Langhøj Idrætscenter i Vivild. Foto: Lars Norman Thomsen.

Peter Friis Jensen (th.) og Randers FC indleder sæsonforberedelserne fredag på Langhøj Idrætscenter i Vivild. Foto: Lars Norman Thomsen.

Randers FC tester formen hos Vivild

Kronjyderne møder Viborg fredag aften på Langhøj Idrætscenter

Af
Af Lars Notman Thomsen

Den tidligere ungdomsmålmand i først Kolind-Perstrup og siden IF Midtdjurs, Peter Friis Jensen, 26, formåede i den overståede superligasæson at spille sig ind i varmen som førstemålmand hos Randers FC efter et langt tilløb.
Sammen med Kasper Fisker Jensen, tidligere Nørager Boldklub, og Kasper Junker, tidligere FC Djursland, bliver han de lokale islæt i fredagens testkamp på Langhøj Idrætscenter i Vivild, hvor kronjyderne møder Superliganedrykkerne Viborg FF.
Kampen er samtidig en første markering af Vivild IFs 75 års jubilæum, der fejres med en reception og efterfølgende fest på Langhøj Idrætscenter 28. juni.

Hvem bliver konkurrenten?

Efter 16 dages sommerferie startede Randers FC træningen igen 11. juni, og kort tid efter var det en kendsgerning, at holdets suveræne topscorer de to seneste sæsoner (29 mål), Ronnie Schwartz, Plaffeministeren kaldet, var blevet afskibet til fransk fodbold.
Randers FC  har endnu ikke forstærket truppen, men det er kun et spørgsmål om tid, før det sker.
Peter Friis Jensen er også på det rene med, at der kommer en konkurrent til ham på målmandsposten efter at detroniserede Mikkel Andersen er taget tilbage til England og Reading med et håb om at få kickstartet karrieren, som aldrig kom på skinner i tiden i Randers.
"Jeg har ingen anelse om, hvilke nye navne, der kommer til her i sommerpausen, men jeg er naturligvis ikke ret meget i tvivl om, at der kommer en ny målmand. Jeg bruger nu ikke tid  og kræfter på at tænke på, hvem det kunne være," siger Peter Friis Jensen.

Sluttede med et drop

Den store målmand fik evalueret sin sæson, inden han gik på sommerferie, af både målmandstræner Erik Boye og cheftræner Colin Todd, og generelt var der tilfredshed hos begge med det, manden med handskerne havde præsteret, selv om han sluttede foråret med et vaskeægte målmandsdrop i hjemmekampen mod FC Vestsjælland.
"Det var et ægte drop, som desværre kostede os to point, men det er sådan noget der sker engang imellem, og som selvfølgelig giver anledning til kritik," siger Peter Friis Jensen.
"Jeg er dog forlængst holdt op med at læse karakterlister i aviserne og kommentarer på diverse platforme. Det gjorde jeg i starten, men reelt kan man jo ikke bruge det til noget. Det er som regel meget sort eller hvidt. Når du står godt mod AaB er du en helt, når du laver en fejl mod FC Vestsjælland, er du ude."

Publiceret 17 June 2014 12:28