Kommentar:

Tillykke til Nørager

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Lørdag kunne Nørager Boldklub på Norddjursland fejre 60 års jubilæum og benytte lejligheden til at indvie byens nye multihal. Det blev naturligvis markeret, som sådan noget skal.
Atter en solstrålehistorie fra landsbyen med de mindre end 300 indbyggere, som igen har formået at sætte dagsordenen og vise, at trækker man på samme hammel, kan mange drømme blive til virkelighed. I modsætning til andre og større byer, hvor alt for mange kokke vil have indflydelse og forlanger at få lov til at bestemme og senere få opkaldt en gade efter sig i byen, skrider man til handling i Nørager.
Naturligvis er der nogle, der trækker mere end andre i et halprojekt af denne karakter i lille Nørager, men aldrig på en sådan måde, at de bagefter forlanger at komme op på en piedestal.
For alle er det glæden ved at sætte noget i gang til fælles bedste, der er motoren, og derfor er der ikke langt fra idé til handling, når en plan skal realiseres i landsbyen på Norddjursland.
For en anlægssum på 5,2 millioner har Nørager gennemført første etape og har fået en meget flot hal, der vil give nye muligheder til byens idrætsliv. Kun en lille del af beløbet er gæld. Resten er finansieret med hjælp fra kommunen, LAG, tilskud fra fonde og pengeinstitutter og ikke mindst egne midler.
Hertil kommer 2.000 frivillige arbejdstimer plus et tilsvarende antal timer fra en hær af borgere i byen, der løbende er kommet med forsyninger i form af vådt og tørt, mens arbejdet har stået på. 
Folkene i Nørager er slet ikke færdige endnu.  Et grydeklart skolefritidsprojekt ligger allerede på bordet og ud i en nær fremtid hedder etape 2 sambygning af hal og klubhus, og etape 3 udvidelse af hallen med 10-15 meter i længden, så der kommer en hel håndboldbane til syne.
 

Publiceret 13 June 2014 16:52