Gert Johnsen (th) blev interviewet af verdenspressen i maj 2013, da Nørager blev kåret til Årets Landsby i Region Midtjylland. Lørdag tager byen en ny multihal i brug på det sted, hvor Gert Johnsen blev interviewet sidste år. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Gert Johnsen (th) blev interviewet af verdenspressen i maj 2013, da Nørager blev kåret til Årets Landsby i Region Midtjylland. Lørdag tager byen en ny multihal i brug på det sted, hvor Gert Johnsen blev interviewet sidste år. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Hæder til en af Nøragers ildsjæle

Gert Johnsen er kåret til Månedens Frivillige af DGI Østjylland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lørdag 7. juni er der igen fest for hele byen, når Nørager Boldklub indvier deres nye multihal, som har kostet i omegnen af seks mio. kroner. Som formand for haludvalget har Gert Johnsen en stor andel i, at det er lykkedes at få realiseret byggeriet, og det er ikke mindst en af grundene til, at den snart 56-årige ildsjæl er blevet kåret til 'Månedens Frivillige' af DGI Østjylland blandt lokalforeningerne i det østjyske område.
Idéen med at bygge en multihal i Nørager kom på bordet for otte år siden, da Gert Johnsen sammen med et par andre frivillige fra Nørager Boldklub var på kursus hos DGI i Fuglsøcentret. Her kom man hjem med planerne om et stort halbyggeri, men finanskrisen og afslag fra forskellige fonde gjorde, at man måtte skære lidt ned på ambitionerne.

Et foreningsmenneske

Ikke desto mindre er det lykkedes at stable en flot ny multihal på benene med finansiering fra blandt andre Norddjurs Kommune, LAG Djursland, et par lokale pengeinstitutter og ELRO Fonden, som alle har givet bidrag, der har kunnet få projektet til at rykke.
"Gert er et rigtigt foreningsmenneske, der forstår at tiltrække og fastholde mennesker i alle aldre i Nørager Boldklub, og samtidig skabe et miljø, hvor alle har en plads. Han er faktisk helt unik i denne sammenhæng. Dermed sagt er han til stor gavn for foreningen og en værdig repræsentant for det frivillige arbejde, han udfører, til gavn for alle", fortæller Asger Kjærgaard, Nørager, der står bag indstillingen af Gert Johnsen til DGI Østjylland.

En naturlig opgave

Gert Johnsen, til daglig byggeleder ved murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S i Grenaa, er et barn af Nørager og dermed også af den iværksætterånd til gavn for byens bedste, der kendetegner landsbyen på Djursland, som blev kåret som 'Årets Landsby 2013' af Region Midtjylland.
"Jeg er blevet flasket op med at hjælpe til lokalt. Min far var formand i beboerforeningen i 25 år og min mor passede forsamlingshuset, så jeg har været vant til det helt fra start. Jeg kan godt lide det fællesskab og sammenhold, vi har i boldklubben. Der kommer altid noget godt ud af det, når vi samles, og så vil jeg også gerne gøre noget i den gode sags tjeneste," siger Gert Johnsen.
Den seneste tid har han brugt flittigt til at organisere den sidste finish på byggeriet af Multihallen, så alt står klar til indvielsen. Næste projekt kunne blive at bygge klubhus og hal sammen og lidt længere ude i fremtiden spøger tankerne om en hel idrætshal.

null

Publiceret 30 May 2014 13:09