Unge Benjamin Lahn på 17 somre var opgørets helt store oplevelse, da Aastrup/Hammelev besejrede Auning med 7-0 i Serie 1.

Unge Benjamin Lahn på 17 somre var opgørets helt store oplevelse, da Aastrup/Hammelev besejrede Auning med 7-0 i Serie 1.

Seriefodbold:

Ung bomber på 17 satte til Auning til vægs

Aastrup/Hammelev storsejrede i lokalopgøret mod Auning, der nu nærmest skal håbe på mirakler, hvis klubben ikke skal spille i Serie 2 efter sommerferien

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bid mærke i navnet Benjamin Lahn. Han er en kommende stjerne på det djurslandske fodboldfirmament.
Lørdag scorede U17 angriberen fire mål, da Aastrup/Hammelev reelt skød Auning ned i Serie 2 ved på Åstrup Stadion at vinde det indbyrdes opgør med hele 7-0 (4-0).
Lahn, der tidligere har spillet med på Aastrup/Hammelevs hold i denne sæson, når topscorer Mathias 'Smoking Gun' Busse har været ude med en skade.
Lørdag fik han sit gennembrud i fraværet af topscoreren, da han sammen med et andet talent, Andreas Busse, boltrede sig lystigt i Aunings bagerste rækker.
"En utrætteligt kæmpende Benjamin, sled offensivt og defensivt, gik perfekt i spænd med vores øvrige angribere og leverede en sublim indsats," roser holdleder Henrik Rasmussen.
 
 

Aunings cheftræner Kasper Eriksen erkender, at hans hold sandsynligvis spiller i Serie 2 efter sommerferien.

Aunings cheftræner Kasper Eriksen erkender, at hans hold sandsynligvis spiller i Serie 2 efter sommerferien.

To mål af playmaker Pedersen

Henrik Pedersen, playmaker hos Nørre Djurs HKs bedste håndboldherrer, kom på banen efter pausen for Aastrup/Hammelev.
En opgave han klarede med bravour med to scoringer på oplæg fra Andreas Busse og Frederik Kjærgaard.
Med sejren øgede Aastrup/Hammelev afstanden til Auning og den anden agterlanterne i Serie 1, Bjerringbro, så der nu med blot fem spillerunder igen er et gab på 8 point.
Foruden Mathias 'Smoking Gun' Busse måtte hjemmeholdet også undvære Laurits Taul Madsen i opgøret mod Auning.

"Vi underpræsterede helt vildt"

I Aunings lejr var stemningen af gode grunde ikke i top efter kampen.
"Vi havde en god fornemmelse, fordi vores træninger i ugen op til kampen havde været perfekte, og optakten på selve kampdagen var også fin," fortæller cheftræner Kasper Eriksen, der måtte undvære veteranerne Mogens Laursen, Danni Bjerre og unge Frederik Køtter.
"Det kan vi ikke bruge som undskyldning for den svage indsats. Vi var 14 mand i truppen, og det er min opgave at få dem til yde deres maksimale. Det magtede jeg ikke, for ingen var blot i nærheden af deres normale niveau."
"Vi underpræsterede helt vildt."
Auning havde elegantieren Christian Dahl med igen efter en længere skadespause, men det tager lige et stykke tid, før han er oppe i omdrejninger igen.
"Vi fik Mads Møller og Andreas Dahl skadet tidligt i kampen, og da der stod 4-0 ved pausen, må jeg erkende, at jeg for en gangs skyld ikke vidste, hvad jeg skulle sige til spillerne i pausen," fortæller Kasper Eriksen, der fuldt ud anerkender hjemmeholdets sejr.
"De spillede godt og hurtigt, og deres unge frontløber imponerede med fire mål, så de slet ikke manglede Mathias Busse."

Kan spille frit

Kasper Eriksen er på det rene med, at der nærmest skal ske mirakler, hvis Auning skal spille i Serie 1 efter sommerferien.
"Med fem kampe igen skal vi stort set vinde resten, og det er måske ikke engang nok. Derfor kan vi nu gå ud og spille frit og se, hvad det rækker til."
"Skal vi ned i Serie 2, så er det sådan det er, og for de unge er det måske også godt nok, for det gør ondt, når man alt for sjældent vinder fodboldkampe."
Efter opgøret kørte cheftræneren fluks til Auning for at spille med på andetholdet i Serie 4, der mødte Mols. Gæsterne vandt med 7-1 og imponerede Kasper Eriksen.
"Et virkelig godt hold, som Mols har fået banket ned. De spillede frisk til, og det skulle glæde mig, hvis Mols kommer længere frem i rækkerne. Det er kun godt for fodbolden på Djursland."
Aunings muntre målmand med det forpligtende navn, Kim Larsen, måtte gå i bad før de andre. Ved stillingen 6-1 "klippede" han en modspiller og fik korrekt marchordre.

Publiceret 26 May 2014 08:49