Parkour handler om at tilpasse sine bevægelser til det omkringliggende miljø, så man bevæger sig i et flow og hurtigt og effektivt kommer frem. Mostphotos.

Parkour handler om at tilpasse sine bevægelser til det omkringliggende miljø, så man bevæger sig i et flow og hurtigt og effektivt kommer frem. Mostphotos.

Børn løber på væggene

Der er blandt andet parkour på programmet, når der igen i år er vinterferieaktiviteter i Grenaa Idrætscenter

Af
Af Nicole Wolter

FC Grenaa sørger sammen med Grenaa Badminton Klub, Grenaa Cykel Club, Grenaa Tennisklub, GIF Gymnastik og Team Djurs sædvanen tro for, at børn og voksne kan få en aktiv vinterferie med masser af sport, bevægelse og sjov i Grenaa Idrætscenter.
Ferieaktiviteterne foregår på tre dage i vinterferien - tirsdag til torsdag i uge 7 - og hver dag i tidsrummet klokken 10-13.
Og så er der også nyheder i år, fortæller en af ildsjælene, Poul Nielsen, hovedformand i FC Grenaa.
"Vi prøver at lave lidt nyt hver gang, og i år er det gymnastik med to af vores gymnastikforeninger i spidsen og desuden undervisning i parkuor," afslører han.
Det hele handler om at bruge kroppen, og da er parkour noget helt særligt.
"Det er en anderledes måde at bruge kroppen på. Man laver alverdens ting og bruger, hvad der er til rådighed omkring sig. Normalt foregår det i gademiljøet. Vi ved faktisk ikke, hvad instruktøren vil bruge i hallen - stolene, trapperne eller hvad? Det får vi at se," siger Poul Nielsen.
Der var sidste år et godt stykke over 500 deltagere i vinterferieaktiviteter. Der kommer blandt andet rigtig mange bedsteforældre med deres børnebørn.Programmet

Tirsdag - Hoppepude, tumleplads, cirkus, dart, cykling (hometrainer), speedstacking, håndbold, fodbold og floorball

Onsdag - Badminton, tennis, bordtennis, cykelklub, speedstacking, klatrevæg, hoppepude og tumleplads. Som noget nyt tilbyder Teamgym Djurs springundervisning på trampolin og GIF Gymnastik har lavet en kæmpe Tarzanbane.

Torsdag - Badminton, tennis, bordtennis, cykelklub, speedstacking, hoppepude, tumleplads og rulleskøjter (sikkerhedsudstyr og hjelme). Som noget nyt kommer der en instruktør og underviser i parkour for børn fra 1. klasse og op. Det er kl. 10-11.15 og igen kl. 11.45-13.

Tirsdag og torsdag kan deltagere desuden købe billet til svømmehallen for 25 kroner mellem klokken 12-13.

Publiceret 06 February 2013 12:00