Lorenzo Davids har ligesom mange hollandske spillere sine aner i den tidligere hollandske koloni Surinam, som også hans berømte navnebror Edgar Davids har det.

Lorenzo Davids har ligesom mange hollandske spillere sine aner i den tidligere hollandske koloni Surinam, som også hans berømte navnebror Edgar Davids har det.

Randers FC signer ny farverig midtbanespiller

Kronjyderne har skrevet en 2½-årig kontrakt med den hollandske midtbanespiller Lorenzo Davids, der skifter A.F.C. Bournemouth og den engelske League One ud med Superligaen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lorenzo Davids, en 26-årig alsidig midtbanespiller, der har masser af erfaring fra primært den hollandske Eredivisie, men også den tyske Bundesliga, er ny mand i Randers FC truppen.
Lorenzo Davids karriere tog for alvor fart i NEC Nijmegen, hvor det blev til 131 kampe fra 2007 til 2011. I 2011-2012-sæsonen opnåede Davids 20 kampe for Augsburg i Bundesligaen, inden han i august 2012 skiftede til A.F.C. Bournemouth. 
Om skiftet til Randers FC siger Lorenzo Davids:
"Jeg glæder mig meget til udfordringen i Danmark, hvor der lægges meget vægt på tempo og teknik, nøjagtig som i Holland. Jeg har været holdkammerater med Niki Zimling og Lass Schøne i NEC Nijmegen og spillet mod en kapacitet som Christian Eriksen og mange andre, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at niveauet må være højt i Superligaen."

Tilfreds Todd

Randers FCs cheftræner Colin Todd vurderer sin nye midtbanespiller således:

"Han er en talentfuld midtbanespiller med god teknik og energi, han er alsidig og god med bolden, men han skal som alle andre selvfølgelig kæmpe for at blive en del af startopstillingen. Han har fået sin opdragelse i et af de bedste fodboldlande i verden, nemlig Holland, og han kan dække flere positioner på banen."

Randers FCs direktør Jacob Nielsen fortæller, at man allerede forsøgte at indgå en aftale med Lorenzo Davids for halvandet siden, da han blev transferfri hos NEC Nijmegen, men dengang valgte han Bundesligaen.

"Vi har holdt øje med ham siden da, og er glade for, at han nu har valgt Randers FC. Ikke kun fordi han kan spille den plads, som Tidiane Sane gjorde, men han er også i stand til at spille ”6'eren”, venstre back og venstre kant. Så vores bredde og konkurrencen om pladserne er blevet løftet betragteligt," siger Jacob Nielsen.


Publiceret 31 January 2013 15:32