Undervisningen på hg-uddannelsen fokuserer på rideverdenen og for eksempel drift af rideskole og stutteri samt eventplanlægning af eliteskue og hingstekåring. Pressefoto.

Undervisningen på hg-uddannelsen fokuserer på rideverdenen og for eksempel drift af rideskole og stutteri samt eventplanlægning af eliteskue og hingstekåring. Pressefoto.

Lokale ryttere får chancen

Danish Horse College lukker op for rideglade unge, der kan bo hjemme

Af
Af Nicole Wolter

Danish Horse College, der er en del af Viden Djurs, giver nu mulighed for, at også ambitiøse ryttere fra Djursland kan dyrke deres idræt samtidigt med, at de tager en handelsuddannelse.
Indtil nu har det været et krav, at de studerende skal bo på Campus Djursland ved Grenaa Idrætscenter.
Men fra næste sommer kan unge ryttere altså blive boende hjemme og spare huslejen, mens de tager uddannelsen på Danish Horse College.
Det fortæller collegeleder og campus-administrator Jette Bille.
"Vi har været rundt og fortælle om uddannelsen, og der er flere lokale ryttere, der har spurgt, om de må bo hjemme. De synes, at det er dyrt, når nu de kan bo og spise hos mor og far," siger hun.

Sidestilles med de andre

Det betyder, at Danish Horse College sidestilles med de tre andre college-uddannelse - 3D College, GameIT College og Brazil Football College - hvor det også er muligt at bo hjemme.
Men det sociale fællesskab er alligevel vigtigt.
"De lokale får en nøgle til Campus og kan komme om aftenen og være en del af fællesskabet," siger Jette Bille.
Der er i dag syv studerende på første år på Danish Horse College. Der er plads til 16-20 studerende om året.
For alle studerende, både dem på kost og dem, der bor hjemme, gælder, at hesten skal være opstaldet i Djurslands Rideklub i Grenaa, hvor undervisningen i ridning foregår.

Publiceret 21 January 2013 08:00