De to instruktører, (fra venstre) Anja Larsen og Pernille Parby. I midten Poul Nielsen, formand for FC Grenaa.

De to instruktører, (fra venstre) Anja Larsen og Pernille Parby. I midten Poul Nielsen, formand for FC Grenaa.

Aqua fitness for særlige børn og unge

Der mangler idrætstilbud, der er rettet mod børn og unge med særlige behov

Af
Af Nicole Wolter

FC Grenaa udbyder nu også aqua fitness for børn og unge i alderen 8-17 år med særlige behov. Det kan være børn og unge, der er udviklingshæmmede, har Downs Syndrom, ADHD, autisme eller andet. Det foregår i svømmehallen på Vestre Skole hver fredag med start 11. januar klokken 16.
Det er Anja Larsen og Pernille Parby - der er to ud af tre instruktører - der tog kontakt til FC Grenaa for at lave et samarbejde. Der er nemlig i dag kun tilbud om dans og boccia for denne gruppe børn og unge - og altså nu aqua fitness.
"Nogle af børnene kommer til de almindelige tilbud i foreningerne, men ofte kan de ikke indgå på lige fod med andre, og det kan ikke passe, at der i en kommune som Norddjurs ikke er flere tilbud," siger Pernille Parby og fortsætter: "Udviklingshæmmede og handikappede har også brug for fritidsaktiviteter på lige vilkår, og lighed kræver her små særlige hold. Tanken om inklusion er fin nok, men en autist har for eksempel svært ved at være i den sociale kontekst omkring et fodboldhold. De får nederlag ved det,? siger hun.
FC Grenaa vil gerne hjælpe: "Vi har omkring femten års erfaring med folkedans for udviklingshæmmede, og vi er ikke bange for at kaste os ud i noget nyt og tage medansvar," siger formand Poul Nielsen, FC Grenaa.
Kvinderne nikker: "Vi gik til FC Grenaa, fordi de har ekspertise med netop denne gruppe, og så er det en organisation, der ikke er bange for at prøve noget nyt." 14 frivillige fra IB på Grenaa Gymnasium hjælper til i og på kanten af bassinet.

Publiceret 09 January 2013 09:00