Peter Friis Jensen er klar til en afgørende styrkeprøve i foråret, hvor han også skal have afklaret sin fodboldmæssige fremtid sammen med kæresten Helena Ilsøe og næste skud på stammen, sønnen Tristan.

Peter Friis Jensen er klar til en afgørende styrkeprøve i foråret, hvor han også skal have afklaret sin fodboldmæssige fremtid sammen med kæresten Helena Ilsøe og næste skud på stammen, sønnen Tristan.

Peter Friis Jensen er fortrøstningsfuld

Randers FC målmanden med en ungdomsfortid i Kolind-Perstrup og IF Midtdjurs skal have afklaret sin fodboldmæssige fremtid i løbet af foråret

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Nej, jeg er på ingen måde i panik. Jeg har et år tilbage af min nuværende kontrakt med Randers FC, og hvad fremtiden skal bringe, håber jeg at have afklaret, inden turneringen slutter i juni," siger Peter Friis Jensen, målmand i Randers FC og tidligere ungdomsspiller i IF Midtdjurs og Kolind-Perstrup.
Peter Friis Jensen, der fylder 25. til maj, er andenmålmand i Randers FC, hvor David Ousted, 27, rangerer en tand højere.
Ousted har kontraktudløb med udgangen af juni 2013, og netop Ousteds fremtidsplaner tæller selvfølgelig med i billedet, når Peter Friis Jensen skal afgøre sin fremtid.
Han har nået en alder, hvor han snart skal kunne skrive førstemålmand på visitkortet. Om det så bliver i Randers FC eller en anden klub.
"Min agent og jeg snakker naturligvis løbende om min situation, og vi følger selvfølgelig med i, hvad der sker i forhold til målmændene i klubberne her i januar-vinduet (transfer-vinduet, red.)," indrømmer den store målmand, der har spillet hos kronjyderne, siden han var juniorspiller i ældste kategori. En enkelt afstikker til Hobro har der været undervejs.

Viste sit værd mod Horsens

I efteråret 2012 opnåede Peter Friis Jensen en enkelt kamp i superligaen. Mod Horsens på hjemmebane erstattede han en syg David Ousted og gjorde det flot.
Med et clean sheet gjorde han sit til at overbevise Randers FCs ledelse om, at han er værd at satse på. Ligesom han sendte et signal til andre klubber om, at han kan begå sig på øverste niveau i Danmark.
Hvorvidt det har betydet følere fra andre danske klubber, vil Peter Friis Jensen ikke sige noget om.
"Nej, det vil jeg ikke udtale mig om. For mig gælder det om at gøre det godt  i foråret og udnytte de chancer, der måtte komme for at bevise, at jeg kan gøre en forskel i Randers FC, så må jeg herefter se, hvad der byder sig af muligheder."

Når målmanden har sat sommerpausen som deadline, hænger det også sammen med, at hans kæreste Helena Ilsøe, da er færdig med første step af sin uddannelse og gerne vil vide, hvor den eventuelt skal fortsætte.
Randers FC og Peter Friis Jensen starter træningen igen efter veloverstået julepause fredag 4. januar. To dage senere går turen til varmere himmelstrøg, nærmere bestemt USA og Miami i det sydlige Florida.
"Vi skal være der seks dage, og turen finansierer truppen selv via den bonus, der er udbetalt til os efter efterårets kampe. Det bliver en ryste-sammen-tur, hvor vi selvfølgelig også skal træne fysisk, men der bliver også plads til at få en række gode og sjove oplevelser i området," fortæller Peter Friis Jensen.

null

Publiceret 02 January 2013 20:04