Spillere og forældre har slidt i det for at tjene penge til turen, her ved et bankospil i forbindelse med Fjellerup Strand Kræmmermarked.

Spillere og forældre har slidt i det for at tjene penge til turen, her ved et bankospil i forbindelse med Fjellerup Strand Kræmmermarked.

AC Norddjurs til Costa Brava Cup i efterårsferien

Rejseselskab på 102 fra Norddjurs tager til Costa Brava Cup

Af
Anette Bonde

Det er et større rejseselskab, der i efterårsferien sætter kursen fra det norddjurske mod Costa Brava i Spanien. I alt 102 personer tager til Costa Brava Cup. Det er fire hold fodboldspillere fra AC Norddjurs/Gjerrild Bønnerup IF ungdomsafdeling med trænere og pårørende.
Ideen om en udlandstur for de ældste fodboldspillere i ungdomsafdelingen i AC Norddjurs (tidligere Stenvad Boldklub) blev luftet tidligere på året ved et spiller og forældremøde.

Gammel tradition

Ved mødet var der stor opbakning til ideen, der sender tråde bagud til en gammel tradition i klubben med udlandstur i forbindelse med sæsonafslutningen. Sidst klubben var afsted var i 2006, hvor turen gik til Garda Cup i Italien.
Der blev nedsat en styregruppe på 10 personer, og allerede i forbindelse med nytårsappellen i slutningen af februar var rejsemålet klar, nemlig Costa Brava Cup ved Barcelona. Der er tale om et samlet budget på cirka 500.000 kroner, incl. flybilletter.

Der skulle tjenes penge

For at sikre at alle havde økonomisk mulighed for at deltage, blev der igangsat forskellige indtjeningsmuligheder, og diverse fonde blev søgt. Der var også flere sponsorer, der meldte sig - NEM Forsikring, Ungstrup VVS, Fjellerup Murerforretning, Ålsrode Tømrerfirma, Tømrerfirmaet Henrik Hedeager, Benny Hammer, Auning Boligmontering, Murerfirmaet Bent Klausen og International Furniture.
Mange af spillerne og deres forældre har været aktive med at tjene penge til turen. Der er solgt store mængder af blomsterløg, Lillebror skrabelodder og egne skrabelodder, der er indsamlet præmier til og afholdt to bankospil, hjælp med opstilling og oprydning i forbindelse med Beachparty, salg af pølser ved kræmmermarked, der er delt foldere ud med mere.
"Mange af disse aktiviteter gav gode penge og er samtidig gode foreningstiltag som styrker en forening og sammenholdet blandt spillere, forældre og trænere/ledere", fortæller Per Mogensen, der har påtaget sig rollen som turchef.
Det sidste arrangement inden afgang bliver en rystesammenfest for alle spillerne - arrangeret af spillerne selv.

Vil ha' pokal med hjem

Nogle af deltagerne skal med fly fra Lübech i Tyskland og andre fra Århus Lufthavn. Også her får man en hånd fra lokale hjælpere, idet Lars Glerup har tilbudt vederlagsfrit at køre halvdelen af flokken til Lübech.
"Vi glæder os til en fantastisk tur med masser af fodboldkampe med god opbakning, og vi vil jo gerne ha en pokal med hjem. Masser af hygge imellem og efter kampene, og besøg i Barcelona, hvor vi blandt andet skal på rundtur på Camp Nou", siger Per Mogensen.
Han tilføjer, at han og de andre ledere i klubben ønsker at fastholde de unge mennesker i foreningslivet, og ser netop den kommende tur som et godt middel til dette.

Publiceret 27 September 2012 08:00