Ungdomskonsulent Henrik Elkjær i Nørre Djurs HK glæder sig over, at klubbens U18 drenge skal spille med i 2. division i den forestående sæson.

Ungdomskonsulent Henrik Elkjær i Nørre Djurs HK glæder sig over, at klubbens U18 drenge skal spille med i 2. division i den forestående sæson.

Ungdomshåndbold:

Nørre Djurs HK U18 drenge klar til 2. division

Tre sejre i 2. kvalifikationsrunde sikrede Nørre Djurs HK billetten til divisionshåndbold i den forestående sæson

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK kan atter mønstre et divisionshold hos U18 drenge i denne sæson. Det blev klart, da drengene efter at misset i første forsøg, søndag vandt alle sine tre kampe i 2. kvalifikationsrunde
Først blev Langå besejret 19-13 trods fraværet af hårdtskydende Frederik Lyng. Forsvaret var godt spillende, og det gav masser af kontraangreb som holdets to hurtige fløje, David Bundgaard og Kenneth Kofod, udnyttede med bravour til at score en lang række mål.
"I 2. halvleg kom vi ind i en periode med mange udvisninger, og på et tidspunkt var vi kun 3 spillere på banen. Vores nye keeper Mads Elkjær havde afløst stortalentet Kasper Hansen i målet, og Mads var outstanding i første kamp. Han holdte trods vores mange udvisninger Langå fra fadet i mere end 12 minutter ved blandt andet at pille 4 straffekast og adskillige store muligheder. Det betød, at Langå aldrig fik momentum, og vi gennem hele kampen holdt en stabil førring," fortæller træner Henrik Elkjær.

Frederik Lyng bød velkommen

I kamp nummer to ventede Spentrup, som blev slået med samme cifre som Langå.
Her stemplede hårdtskydende Frederik Lyng ind efter ti minutter, og for ligesom lige at melde sin ankomst med effekt, startede han med at hamre et langskud i kassen.

"Målmand Kasper Hansen ramte et højt niveau. Generelt er vores målmandsduo fantastisk, og kan vi fortsætte udviklingen de kommende år hos de to,  bliver der bestemt leveret et par gode keepere til seniorafdelingen inden længe," siger Henrik Elkjær 
"Vi kom godt fra start mod Spentrup, og så os ikke siden tilbage. Frederik Lyng formåede at blive topscorer og holdt et højt niveau hele kampen."

Pres på i sidste kamp

Den sidste kamp mod Svenstrup Godthåb IF vandt Nørre Djurs HK med 20-17.
I denne kamp blev Glesborg drengene presset mere end i de øvrige kampe, og midt i 2. halvleg var holdet således bagud 8-4.
"Høj moral, og en tro på, at vi kunne gøre det  tilsat en portion benhårdt arbejde gjorde, at vi langsomt kom tilbage i kampen," fortæller Henrik Elkjær.
Hans hold blev i en periode ramt af stolpe-ud-fænomenet, men da der manglede ti minutter trådte Kasper Hansen i målet for alvor i karakter, og med sin vildskab og gejst var han med til at genrejse holdet.

Kasper Hansen sørgede med hurtige igangsætninger for, at kontrafasen kom i gang.
"Det gjorde, at vi fik overtaget til sidst og kom op  ved 15 - 15. Der trak vi så fra, og en god afslutning sendte os i 2. division. Noget som vi er glade og stolte over, og en udfordring som vi glæder os til," forsikrer Henrik Elkjær.


 

Publiceret 10 September 2012 20:38