Fløjen, der er hurtigere end sin egen skygge på sine bedste dage, Henrik

Fløjen, der er hurtigere end sin egen skygge på sine bedste dage, Henrik "Lucky Luke" Elkjær, er tilbage på træningsbanen igen efter et års pause på grund af en alvorlig korsbåndsskade.

Henrik og Henrik er tilbage i Nørre Djurs HK trøjen

Landsbyklubbens flagskib, herrene i 3. division, kommer igen i den kommende sæson til at kæmpe hårdt for at bevare sin divisionsstatus

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HKs håndboldherrer er i fuld gang med forspillet til den kommende sæson. Førsteholdet i 3. division går i gang med tredje sæson som divisionshold under ledelse af trænerduoen Karsten Andersen og Per Thomsen og den uundværlige holdleder Jacob “Post” Lunøe.

Debutsæsonen udviklede sig til at blive en ren succeshistorie, medens den svære to'er viste sig at blive hårdere end ventet. Spillerne rykkede dog tættere sammen i bussen, da det begyndte at stramme til, og reddede sig fri af nedrykning.

To hurtigløbere tilbage

Nørre Djurs HK kan glæde sig over, at de to langtidsskadede, Henrik Elkjær og Henrik Petersen, der slet ikke spillede i sidste sæson, nu igen er i fuldt vigør. De to kan sætte mere fart på spillet og gøre Nørre Djurs HK stærkere i den vigtige kontrafase.

Positivt er det også, at to nyoprykkede U18 spillere, fløjen Kenneth Hovgaard og stregspilleren og forsvarskæmpen Rasmus Bording, nu er med i seniortruppen og vil byde ind i forhold til at sætte sig på to af pladserne på førsteholdet.

Farvel til Solberg og Koust

På målmandsposten bliver det ikke til et gensyn med Stefan Solberg. Den dygtige keeper, der bor i Randers og tillige spiller fodbold på Jyllandsserieniveau i Hornbæk SF, har meddelt, at han ikke længere kan afse tid til at holde målet rent i Nørre Djurs HK.

I stedet bliver det nu op til Dennis “Søvnig” Johansen at tage over på målmandsposten sammen med unge Frederik Fisker og evigt-unge Klaus Allermann.

Også Kasper Koust er tabt for Nørre Djurs HK. Den stærke gennembruds- og forsvarsspiller er flyttet til Aalborg for at læse til lærer.

Veteranerne Henning Poulsen og Kurt Sørensen er ude med korsbåndsskader - Poulsen er måske spilleklar til jul -  og super-veteranen Lars Jakobsen, men en fortid som ligaspiller i Viborg HK, er tvivlsom.

Landmanden får ikke tid til at træne ret meget, men kender man ham ret, vil Nørre Djurs HK kunne trække på hans rutine, hvis skadeslisten bliver længere.

Langskytten Anders “Missil” Olsen bliver det så som så med. Uddannelsen gør det svært for ham at træne kontinuerligt.

Kæmpe for overlevelse

“Vi kommer atter til at kæmpe for at overleve i 3. division. Sådan er det at være landsbyklub, hvor vi skal leve af vores egne talenter,” vurderer Henrik Elkjær. “Men vi lægger os ikke ned frivilligt, og hjemme i egen hule kan vi slå alle hold i rækken på en god dag.”

Elkjær ser frem til selv at komme i gang igen, og så er den nybagte far sikker på, at nogle af de unge vil tage endnu mere ansvar i den kommende sæson.

Han nævner Simon Østergaard, der debuterede på seniorplan sidste år, som en spiller, der har værktøjerne til at levere mere konstant fra både fløj- og back-positionen.

Nørre Djurs HK kan mønstre fire herreseniorhold i 2012/2013: 3. dvision, Serie 1, Serie 3 og Serie 4.

Publiceret 05 September 2012 13:38