Martin Andersen spillede med åbne øjne i Bælum/Solbjerg, scorede to mål og lagde op til de tredje.

Martin Andersen spillede med åbne øjne i Bælum/Solbjerg, scorede to mål og lagde op til de tredje.

Lokalavisen Cup:

Nørager nede i sækken - men kom op igen

Martin Andersen scorede selv to mål og var oplægger til et, da hvepsene fra Nørager vendte et truende nederlag til sejr i opgøret mod Bælum/Solbjerg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Humøret var højt i bussen, da Nørager drog på langfart lørdag middag for at møde nyoprykkerne til Serie 1, Bælum/Solbjerg.

Efter sejren over Grenaa i sidste spillerunde regnede både spillere og de medbragte tifosis med, at Bælum/Solbjerg blot var en walkover.
"Jeg forsøgte ellers at gøre spillerne parate oppe i hovederne til, at de skulle glemme alt om de foregående kampe og tænke på vigtigheden af, at vi skulle være koncenterede. Det er sådan i Serie 1, at taber du bare lidt i kadence, så kan alle slå alle i den tætte række," siger Nøragers cheftræner Allan Haslund.
Den første halve time var en ørkenvandring set med Nørager-øjne. Masser af tabte bolde, dårlige afleveringer og en slatten indstilling prægede løjerne.
Hjemmeholdet, der stillede op med kun en sejr i bagagen - mod Kolind-Perstrup - spillede safety-first fodbold med lange fremlægninger til en fysisk stærk og målsøgende forward, og han voldte undervejs Nørager store problemer.
Det var da også fortjent, at hjemmeholdet kom på tavlen i det 22. minut.
"Et glimrende mål efter en omstilling," fortæller Allan Haslund. 

Fra nat til dag

Målet vækkede tilsyneladende Nøragers spillere, for i det sidste kvarter af første halvleg, kom de lidt bedre med, og kom også frem til chancer til både Christian Mørch og Martin Andersen.
"Jeg gav dem en røffel i pausen og bad dem levere, som de gjorde det sidste kvarter af første halvleg," forklarer Allan Haslund.
Et anderledes tændt udehold kom da også ud efter drikkepausen og spillede sig frem til to store chancer, som dog ikke flyttede cifrene på måltavlen.
I stedet kunne hjemmeholdet så øge til 2-0 i det 49. minut.
Herfra stod der Nørager på resten af opgøret.
Martin Andersen reducerede i det 53. minut på oplæg fra Ole Jensen, og kort efter blev hjemmeholdet ramt af et gult kort og en udvisning på ti minutter.
Det fik Haslund til at satse offensivt. Steffen Klintø kom på banen, og han spillede en glimrende sidste halve time.
"Vi skabte 4-5 meget store chancer, medens de var i undertal, men først i det 70. minut fik vi udlignet, da Klintø scorede på oplæg fra Martin Andersen," fortæller Haslund.

Kongeaflevering afgjorde kampen

Nørager pressede på resten af opgøret, men i det 80. minut blev holdet ramt af et gult kort til Søren Bai som lidt kluntet gik i ryggen på Bælum/Solbjergs dygtige angriber. Ikke nok med det, så blev også Thomas Rasmussen strittet ud med gult i det 82. minut, da han "klippede" hjemmeholdets højre kant, som var ved at slippe fri.
Det fik dog ikke Nørager til at slippe håndbremsen, og den helt store forløsning kom i det 88. minut, da holdets bedste i denne kamp, Michael Jensen, serverede en kongeaflevering til Martin Andersen, der sagde tak for serveringen og sikkert udplacerede hjemmeholdets målmand til slutresultatet 3-2.
"Det var flot kommet tilbage, og spillerne viste igen, at de kan tackle modgang og alligevel komme tilbage. Der er en særlig ånd i Nørager, når det ser værst ud," roser en glad Allan Haslund.
Han måtte til opgøret undvære unge Ole Nielsen, ferierende Rasmus Nørgaard og stopperen Ulrik Rytter (på weekend). Han havde i stedet håbet på at kunne disponere over Lasse Jensen, men det var ikke muligt alligevel.
I stedet sad han selv på bænken sammen med Dan Elgaard og Steffen Klintø, men kun sidstnævnte kom i aktion.
Lørdag gælder det lokalopgøret mod Kolind-Perstrup i Lokalavisen Cup på Kolind Park.
"Den kamp glæder vi os til. Det er altid sjovt med den slags kampe med mange tilskuere, og vi har stor respekt for Kolind, som senest præsterede flot at tage point ude i Dronningborg," siger Haslund.

Publiceret 02 September 2012 10:26