Peter Friis Jensen har to år til at etablere sig i toppen af målmandshierakiet i Randers FC.

Peter Friis Jensen har to år til at etablere sig i toppen af målmandshierakiet i Randers FC.

Randers FC keeper har lagt en karriereplan

Peter Friis Jensen har nu to år til at slå igennem for alvor i Randers FC, hvor den tidligere IFM- og KPI-målmand snart har ti års jubilæum

Af
Af Lars Norman Thomsen

Målmandstalentet Peter Friis Jensen skrev i denne uge under på en ny kontrakt med Randers FC, så de to parter nu har papir på hinanden til udgangen af 2013.

Den tidligere ungdomsmålmand i IF Midtdjurs og Kolind-Perstrup skiftede til kronjyderne som andetårs juniorspiller og har været hos randrusianerne siden.

Planen er klar

Hidtil er det blevet til syv kampe på superligamandskabet, og Peter Friis Jensen har med den seneste kontrakt fået et vink med en vognstang om, at man i Randers FC fortsat har tillid til ham som andenmålmand i klubben. Det ligger dog i kortene, at den store keeper i løbet af de næste to år skal vise, at han er klar til at tage handsken op og hoppe det sidste spring frem på rangstien. Han skal kort og godt vippe den nuværende førstemålmand, David Ousted, af pinden og sætte sig fast på trøje nummer et i Randers FC.

Det er en afklaret Peter Friis Jensen da også fuldt ud afklaret med. Han, der fylder 24 til maj, og netop er blevet far for første gang, har hidtil været god til at lægge realistiske planer for det næste halve år.
“I Randers FC har vi et så godt træningsmiljø, at det er op til mig selv at fortsætte den udvikling, som jeg ikke mindst det sidste halvandet år har præsteret,” siger han.

“Jeg vil bevise, at Randers FC trygt kan vælge mig som førstemålmand, når den tid kommer.”

Tilbud fra Viborg FF

Peter Friis Jensen havde via sin agent også fået et konkret tilbud fra Viborg FF, hvor hans tidligere træner Ove Christensen regerer: “Jeg havde det godt med Ove, da han var i Randers, hvor han var en god mand for mig, men i den sidste ende blev det afgørende, at jeg har det godt i Randers og føler, at jeg er meget tæt på at kunne blive førstemålmand.”

“Det tæller naturligvis også med, at jeg nu har en familie at tænke på,” siger han eftertænksomt.
I juni 2011 smagte han på mosten i Superligaen, da han i de sidste fire kampe reelt blev foretrukket frem på David Ousted. Et sølle minut skilte Randers FC og Peter Friis Jensen fra at opnå heltestatus, men Esbjerg ødelagde med en sen udligning på AutoC Park krojydernes muligheder for at undgå nedrykning.

Det tog lang tid for en grædende og skuffet Peter Friis Jensen at komme i bad denne søndag i juni, men nu, hvor han er kommet på afstand af begivenheden, kan han trods alt glæde sig personligt over, at han fik vist evnerne frem på den store scene.

“Det var en kæmpe skuffelse, men for mig var det en oplevelse at være med på det plan. Man kan gøre sig masser forestillinger om, hvordan det er, men det er først, når man står i det, at det går op for en, hvor stort det er,” forklarer han, der blev så meget vanedyr af oplevelsen, at han vil prøve det igen og ikke blot i enkelte kampe, men hver gang.

Det har han evnerne og mentaliteten til - en målmands gennembrud kommer gerne lidt senere end en markspillers - og der er ikke noget at rafle om. Stadionspeakeren på AutoC Park kan i løbet af det næste års tid godt vænne sig til, at han skal råbe Peter Friis Jensens navn op som det første, når præsenterer hjemmeholdets udvalgte startformation, hvis det står til knægten fra landsbyen Pederstrup ved Kolind.

Peter Friis Jensen: - Peter Friis Jensen har spillet syv førsteholdskampe for Randers FC med debut den 25. august 2010 i en pokalkamp mod Skovbakken. I den hektiske forårsafslutning 2011 opnåede Peter Friis Jensen sine hidtil fire kampe i Superligaen. - Peter Friis Jensen skiftede til Randers Freja fra Randers FCs nære samarbejdsklub på Djursland, IF Midtdjurs, tilbage som andetårs juniorspiller. - Randers FC og Peter Friis Jensens oprindelige aftale stod til udløb i sommeren 2012, men den er nu blevet forlænget med 1½ år.

Publiceret 14 January 2012 11:19