Det er på lørdag, at gul-sorte Nørager kan rykke op i Serie 1 med en sejr over Bjerringbro, medens de grønne fra Vivild med en sejr over Kolind-Perstrup - i tilfælde af Nørager-sejr - sikrer sig forbliven i Serie 2.

Det er på lørdag, at gul-sorte Nørager kan rykke op i Serie 1 med en sejr over Bjerringbro, medens de grønne fra Vivild med en sejr over Kolind-Perstrup - i tilfælde af Nørager-sejr - sikrer sig forbliven i Serie 2.

Seriefodbold:

Nørager en sejr fra Serie 1

Efter 3-0 sejren i lokalopgøret over Vivild er Nørager med en sejr i lørdagens kamp mod Bjerringbro sikker på oprykning

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er åbent hos købmanden i Nørager på lørdag, men købmanden himself, Karsten Jensen, er garanteret ikke i butikken.
Han er sammen med de fleste af indbyggerne i den norddjurslandske landsby på plads i Bjerringbro Idrætspark lørdag eftermiddag, hvor Nøragers fodboldstolthed, klubbens Serie 2 mandskab, med en sejr rykker op i Serie 1.
Nørager Boldklub har arrangeret bustur til Bjerringbro for alle de lokale supportere med Frank Rasmussen i spidsen, så spillerne er sikret den fornødne opbakning.

Frank Rasmussen er også kendt som Djurslands største Randers FC-fan sammen med Claus-Jørgen Busk fra Pindstrup, men lørdag er det kun Nørager, som Frank Rasmussen har i tankerne.
Spillerne bliver transporteret til Nørager i minibus efter ønske fra cheftræner Allan Haslund.
"Jeg vil gerne pointere, at vi ikke er rykket op endnu, og både spillerne og jeg går til den sidste kamp med allerstørste respekt for modstanderen. Der venter os et stort stykke arbejde, for Bjerringbro vil naturligvis kæmpe for at undgå nedrykning, og de kan sikre sig med en sejr," understreger Allan Haslund.
 

En ægte klubmand af den gamle skole er Vivilds Dennis Holdgaard, der de seneste syv uger har taget turen fra København for at hjælpe sin gamle klub fri af nedrykning fra Serie 2.

En ægte klubmand af den gamle skole er Vivilds Dennis Holdgaard, der de seneste syv uger har taget turen fra København for at hjælpe sin gamle klub fri af nedrykning fra Serie 2.

3-0 over Vivild

I næstsidste spillerunde vandt Nørager lokalopgøret over Vivild på Nørager Stadion med 3-0 efter 1-0 ved pausen.
"Det blev en lidt anden kamp end da vi mødtes tidligere på sæsonen i Vivild, men vi var igen de skarpeste i de to felter, og jeg vil rose spillerne for igen at levere en god holdindsats," siger Allan Haslund.
Martin Andersen bragte Vivild foran 1-0 allerede i det 2. minut. Resten af halvlegen havde Vivild bolden mest, fordi hjemmeholdet blandt andet blev ramt af tre ti-minutters udvisninger til Kasper Sortkjær, Paw Elgaard og Ulrik Rytter.
"Mine spillere satsede for meget i nogle dueller, og det kom til at koste, fordi tacklingerne kom for sent," fortæller Haslund.
Han har selv spillet sammen med flere af Vivilds spillere, da han spillede på førsteholdet i klubben, og han roser de gamle medspillere for deres snuhed.
"De havde bolden meget ude på banen, men de blev nu aldrig farlige for alvor i vores felt," mener Allan Haslund.
Nørager lukkede kampen i det sidste kvarter på to gode mål af Daniel Sortkjær og Lasse Jensen. Førstnævnte studerer i Aalborg og bor i byen, men ikke desto mindre kører han mindst en gang om ugen hjem til Nørager for at træne.
Lasse Jensen tilbringer hverdagen i København, hvor han arbejder i shippingbranchen. Når han er hjemme på weekend, tørner han ud for barndomsklubben, og det gør han igen på lørdag.

Kan hjælpe Vivild

Også Vivild har i Dennis Holdgaard en mand, der fortsat er villig til at hjælpe sin tidligere klub.
Dennis Holdgaard, som også bor og arbejder i København, har taget turen til Jylland nu syv uger i træk og er også klar for klubben i den altafgørende kamp mod Kolind-Perstrup på lørdag.
"Dennis Holdgaard en rigtig Vivild dreng med den helt rigtige indstilling, altid klar til at hjælpe klubben, når den er i knibe," roser Kurt Enevoldsen fra Team Vivild.
I Vivild håber de på, at Nørager vinder i Bjerringbro, der ligger placeret foran Vivild i nedrykningskampen. Pointforskellen er sølle et point.
Vivild skal dog først og fremmest selv formå at vinde over Kolind-Perstrup på Langhøj Idrætscenter. Kolind-Perstrup spiller "kun" for at besætte tredjepladsen.
Ægte beundre af den stærke fodbold- og foreningskultur, der hersker og altid har gjort det på Norddjursland, kan kun krydse fingre for, at både Nørager og Vivild selv klarer ærterne på lørdag.

Omkring klokken 16 lørdag eftermiddag ved de i begge klubber, der ligger med fem kilometers afstand, hvordan de kan se foråret 2012 i møde.

Publiceret 01 November 2011 21:19