Henrik Elkjær (2) genoptræner fortsat efter sin korsbåndsoperation, medens Nørre Djurs HK's stærke keeper Stefan Solberg (12) er i fuldt vigør. Solberg var i høj grad medvirkende til sejren over Bjerringbro.

Henrik Elkjær (2) genoptræner fortsat efter sin korsbåndsoperation, medens Nørre Djurs HK's stærke keeper Stefan Solberg (12) er i fuldt vigør. Solberg var i høj grad medvirkende til sejren over Bjerringbro.

Håndbold:

Målmand Solberg vandt over Bjerringbro

Nørre Djurs HK 3. divisionsherrer måtte love for sin målmand i søndagens opgør, der blev vundet knebent 23-22

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK's målmand Stefan Solberg udgjorde forskellen, da landsbyklubben fra Glesborg vandt for 4. gang ud af 5 mulige i denne sæson i 3. division.
Søndagens udekamp mod et ungt mandskab fra Bjerringbro blev vundet med lodder og trisser, 23-22 efter pauseføring 9-7.
"Vi spillede ikke nogen stor kamp. Især i første halvleg var vores indsats præget af et hav af tekniske fejl, og så brændte vi alt for mange oplagte muligheder på en ganske ordinær målmand hos Bjerringbro," forklarer Nørre Djurs HK's holdleder Jakob Lunøe.
Nørre Djurs HK fik ellers en god start og bragte sig en håndevending foran 3-0, men så gik der scoringspause i den fra det 7. til det 18. minut, hvor Bjerringbro scorede tre gange uden, at holdet fra Norddjurs formåede at nette bare en gang.
"Heldigvis kom vi lidt med igen mod slutningen af første halvleg og gik til pause med et plus på to mål," siger Lunøe.

Lidt bedre efter pausen

Efter pausen kom der lidt mere facon på spillet hos Nørre Djurs HK, der bragte sig foran 15-11 efter ti minutters spil.
Resten af halvlegen var holdet foran med 3-4 mål, men formåede alligevel ikke at rykke afgørende fra og knække det unge hjemmehold.
Ved stillingen 21-18 fem minutter før tid missede Nørre Djurs HK et par oplagte chancer, og det straffede Bjerringbro ved at reducere differencen til et mål på måltavlen.
15-16 sekunder før tid var Nørre Djurs HK foran 23-22 og havde bolden, men i stedet for at trække tiden og spille bolden rundt, gik der panik i foretagendet, og der blev afsluttet for tidligt.
Bjerringbro nåede dog ikke frem til en sidste afslutning, og dermed kunne Nørre Djurs HK spillerne juble over de to point.
"Vi måtte love for Stefan Solberg, for han vandt den kamp for os med sine 17-18 store redninger," roser Jakob Lunøe.
"Resten var på det jævne, men det er tydeligt at se, at vi har fået mere rutine i denne sæson, og derfor vinder vi også sådan en kamp, selv om vi havde en dårlig dag."
Nørre Djurs HK havde igen problemer med at få scoret fra venstre fløj, hvor både Anders Gleerup, Jesper Kurtzmann og Rene Høyer blev prøvet uden den store succes. Derimod var der mere gang i højre side, hvorfra Simon Østergaard bidrog med fire scoringer.

Ny vanskelig udekamp på søndag

På søndag venter der en ny vanskelig udekamp for Nørre Djurs HK, når holdet er gæster i den gamle og slidte Annekshallen i Aarhus, hvor akademikerne fra JAI spiller deres hjemmekampe.
"Der har vi det altid svært, sikkert fordi forholdene er meget specielle," bemærker Jakob Lunøe.
"Hallen er så lille, at der ikke plads til at varme op, omklædningsrummene ligner noget fra krigens tid, og publikum er meget tættere på spillerne end de for eksempel er det i Nørre Djurs Hallen."

JAI har lagt skidt ud med kun et point i fem spillerunder. Senest blev det til et 28-20 nederlag til formstærke Aastrup/Hammelev-Grenaa.
"Spillerne ved, hvad der venter dem, for der ingen tvivl om, at JAI vil komme blæsende fra start, og så skal vi være parate og tænke os godt om," understreger Jakob Lunøe.

Kampfakta: Bjerringbro - Nørre Djurs HK 3. division Herrer 22-23 (7-9) Målscorere Nørre Djurs HK: Mikkel Eriksen 5 Kenneth Kristensen 4 Simon Østergaard 4 Kasper Koust 3 Henning Poulsen 3 Kurt Sørensen 2 Rene Høyer 1 Lars Jakobsen 1

Publiceret 01 November 2011 12:40