Peter Friis Jensen (tv) oplevelse et voldsomt følelsesudbrud søndag aften, da det stod klart, at Randers FC rykker ned i 1. division. Th. Luca Imperatore Sørensen, der i år har spillet en række kampe på holdet i Reserveholdsligaen.

Peter Friis Jensen (tv) oplevelse et voldsomt følelsesudbrud søndag aften, da det stod klart, at Randers FC rykker ned i 1. division. Th. Luca Imperatore Sørensen, der i år har spillet en række kampe på holdet i Reserveholdsligaen.

Randers FC keeper lod tårene få frit løb

Det unge målmandstalent Peter Friis Jensen græd som pisket i minutterne efter, at det stod klart, at Randers FC må en tur ned i 1. division

Af
Af Lars Norman Thomsen

Han har altid været så dedikeret til sin sport, Randers FC's unge målmand Peter Friis Jensen, 22, med en fortid i IF Midtdjurs og Kolind-Perstrup, at følelserne fik frit spil, da det søndag stod klart, at Randers FC må ned i 1. division efter kun at have fået uafgjort 2 - 2 mod Esbjerg i sæsonens sidste og afgørende kamp.
"Jeg går så meget op i det, og skuffelsen var så stor, at jeg bare ikke kunne holde tårene tilbage, da det hele var forbi," siger Peter Friis Jensen dagen derpå, hvor Randers FC's deroute naturligvis fortsat sidder solidt plantet i den mentale del af hovedet.
"For mig personligt har det naturligvis både været en stor udfordring og en kæmpe oplevelse at få debut i superligaen, men glæden er ikke den samme efter, at vi smed en sikker sejr mod Esbjerg bare et minut før tid."
Peter Friis Jensen har siden sit 10. år været bidt af en gal fodbold og i sandhed levet op til den gamle Liverpool-legende Bill Shanklys berømte bonmot: "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
Ligesom han altid har efterlevet en gamle træners ord omskrivning af et filmcitat af den franske mesterinstruktør François Toland Truffaut: "Du kan forlade en kæreste for en fodboldkamp, men du kan aldrig forlade en fodboldkamp for en kæreste."

Det er helt anderledes

Peter Friis Jensen formåede at slå til, da den normale førstemålmand David Ousted blev skadet forud for OB-kampen.

Præstationerne i Ousteds fravær var på sådan et niveau, at da førstekeeperen var klar igen, besluttede Randers FC's trænerstab at bibeholde den unge målmand i rammen.
"Det er selvfølgelig noget helt andet end at sidde på bænken eller spille en kamp i Reserveholdsligaen," siger Peter Friis Jensen.
"Jeg var meget overrasket over, hvor svært det er at råbe mit bagerste forsvar op på grund af larmen fra tilskuerne."
"I 2. division og i Reserveholdsligaen kan jeg endda råbe midtbanen på plads, men det er helt umuligt i superligaen. Det har været anderledes, og på et niveau, som det er svært at forklare. Man skal prøve det."
Peter Friis Jensen roser sin konkurrent David Ousted, fordi han har bakket ham flot op før, under og efter kampene, og det på trods af, at samme Ousted var ude i medierne for at lufte sin utilfredshed med, at han var blevet sat fra bestillingen.
 

Dårlig fod har hæmmet

Peter Friis Jensen har generelt været tilfreds med sin egen præstation i de fire kampe, hvor han blev kastet for løverne på diverse stadions og optrådte på stuens femte væg, fjernsynet, i de fodboldglade hjem.
"Jeg har været hæmmet af en dårlig fod i forhold til mine udspark, men ellers har jeg været godt tilfreds."
"Det er bare svært at glæde sig over noget, når vi er rykket ned i 1. division. Det vil gøre ondt et stykke tid."
Den unge målmand har dog fået slået sit navn fast i bredere kredse, og karrieren har trods alt fået et løft.
Nu står den på sommerferie frem til midten af juni, hvor træningen begynder igen under ledelse af den nyansatte træner, Michael Hemmingsen.

Målet er en hurtig tilbagevenden til superligaen, og det har Randers FC holdet til. Det svære består i mentalt at vænne sig til at spille på nedslidte udebaner, hvor der kun kommer 1.200 tilskuere og en schæferhund om søndagen.
Peter Friis Jensen skal have ladet de mentale batterier op igen i ferien, hvor den ikke kommer til at stå fest og farver.
Når træneren indkalder til den første træning, er Peter Friis Jensen klar til at begynde kampen om at holde fast i trøje nummer 1.

Vær sikker på, at han ikke vil veje et gram for meget i forhold til kampvægten, når træner Hemmingsen fløjter op til det første træningspas.
 

Lir i familien

Peter Friis Jensens ældre bror Jesper, der selv spiller i Kolind-Perstrup, er kendt som glødende AaB-tilhænger.
Derfor kunne han juble søndag aften, da AaB reddede sig på bekostning af Randers FC.
Men storbroderens stolthed over lillebroderens meritter har sikkert også gjort, at jubelen trods alt har været beskeden.

Publiceret 30 May 2011 14:56