Sambarytmer: Guld, glitter og karneval til Open By Night

Grenaa Handel laver fest i midtbyen med karnevalstema, udvidede åbningstider og masser af musik. Citychef er optimistisk i forhold til Grenaas fremtid som handelsby

Artiklens øverste billede
Sambananas er en danse- og musiktrup fra Aarhus, som laver show og optog i Grenaa til Open By Night 2. juni, hvor temaet er Guld, Glitter og Karneval. Pressefoto

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når Grenaa midtby 2. juni for en stund bliver forvandlet til Rio de Janeiro i anledning af Open By Night.

Grenaa Handel har nemlig denne gang i sin jagt på et tema ladet sig inspirere af Aalborg.

»Der bliver guld, glitter og karneval. Vores aktivitetsudvalg prøver hver gang at finde på nye, sjove ting, og i år har de ladet sig inspirere af karnevalet i Aalborg, som netop har fundet sted. Butikkerne har åbent til klokken 22, og de vil pynte op, så der bliver så meget samba-stemning som muligt,« fortæller citychef Karol Fuks.

Han lover en festlig aften. Butikkerne vil rykke ud på gaderne med boder og gode tilbud, og når indkøbene er gjort, vil der være mad og drikke, optog og musik, som kan nydes på blandt andet torvet.

Det bliver dog nok svært at sidde stille, når Sambananas fra Aarhus laver et ægte brasiliansk sambaoptog gennem gaderne og et show på Torvet fra klokken 18.30.

Samme tidspunkt skruer Ole Gas og Per Andersen Live op under musikrytmerne i Østergade ved De Ti Haner fra kl. 18.30. Og klokken 19.00 spiller gode gamle Kukke Smart Band på torvet, så der er agt op til en aften med mulighed for at bevæge kroppen til en bred vifte af rytmer fra både uden- og indenlands.

Trænger du til at hvile ørerne eller strække benene, kan et besøg ved Djurslands Bank være en ide. Her tager fire foreninger plads, nemlig Børnehuset Solstrålen Norddjurs, Skleroseforeningen Djursland, Sct. Georgs Gilderne og Sundhedsskolen Norddjurs.

I Storegade stiller man i øvrigt en modeljernbane op, og måske bliver der også mulighed for at lege med nogle fjernstyrede biler. 

Alt i alt viser udviklingen, at Grenaa er en by, der er værd at investere i.«

Kukke Smart Band spiller på Torvet klokken 19. Pressefoto
Ole Gas og Per Andersen Live sørger for søde musikalske rytmer foran De Ti Haner fra klokken 18.30. Pressefoto
Sambananas er en danse- og musiktrup fra Aarhus, som laver show og optog i Grenaa til Open By Night 2. juni. Pressefoto

Vi vil samle byen

Handel Grenaa favner cirka 100 medlemmer, som udgøres af detailhandlen og enkelte liberale erhverv som banker og lignende. Det er medlemsbutikkerne, der primært stiller an til Open By Night, men nogle af dem, som ikke er medlemmerne, vil også være med.

Grunden til, at Handel Grenaa laver arrangementer i midtbyen som Open By Night, Sommermusik på Torvet og senere på sommeren European Street Market (25. -29. juli) er et forsøg på at minde folk i Grenaa og omegn om, hvad handelsgaderne kan.

»Vi vil skabe liv i byen og lave et arrangement, hvor folk kan opleve en masse ting. Sådan en aften her kan være en anledning til, at dem, som måske ikke har været i midtbyen i noget tid, bliver opmærksomme på, hvilke fantastiske butikker vi har i byen,« siger Karol Fuks.

Og det er nødvendigt med en levende og aktiv by.

»Vi har en by, som skal bestå - også på sigt, og der er detailhandlen super vigtig. Der skal være butikker, for at folk vil komme, men omvendt bliver folk også nødt til at komme, hvis der fortsat skal være butikker.«

Han er dog optimistisk på vegne af fremtidens handelsliv i Grenaa.

»Det har været et lidt kedeligt forår, mørkt og gråt, men nu er turisterne begyndt at komme til byen med sol og sommer. Jeg hører, at der har været en hel del gode handelsdage påd et sidste, og jeg sporer en optimisme i butikkerne.«

Han fortæller, at selv om en butik lukker nu og dag, så er antallet af aktive butikslokaler rimelig stabilt.

»Når nogen lukker, er der i mange tilfælde en ny, der åbner. Vi ser derfor ikke en decideret fremgang, men status quo - i hvert fald i Midtbyen.«

For ser man samlet på Grenaa, så er der udvikling, og den er positiv, mener Karol Fuks.

»Der sker meget i Hesselvang, og det er ikke noget, jeg som citychef mener, truer Handel Grenaa. Tværtimod. Jeg mener, det er godt for hele byen. Alt, hvad der kan få folk til at køre til Grenaa og handle, er godt. Det der bliver åbnet af forretninger derude, trækker folk til fra et stort område. Så ligger der selvfølgelig en opgave i at få dem ind til midtbyen også, og det arbejder vi på, men alt i alt viser udviklingen, at Grenaa er en by, der er værd at investere i.«

Han fortsætter:

»Vi har jo reelt fire små handelscentrummer i Grenaa, og vi har medlemmer alle stederne. Der er selvfølgelig handelsgaderne omkring kirken, så er der området omkring Kvickly, havneområdet og endelig Hesselvang og Trekanten. Det, vi arbejder for, og som jeg mener er vores vigtigste opgave, det er at samle byen, og det kan arrangementer som Open By Night være med til at gøre.«

Næste Open By Night bliver torsdag i uge 30, og her skal du finde de slidte jeans, solbrillerne og den gamle læderjakke frem, for temaet bliver rock’n’roll. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.