Fyret kommunaldirektør tager 3,7 millioner kroner med sig

»Voldsomme beløb,« erkender borgmesteren, som vil overveje, hvordan aftalen med en kommende kommunaldirektør skal skrues sammen.

Artiklens øverste billede
Borgmester Kasper Bjerregaard vil gerne tage endiskussion om fremtidige ansættelsesforhold, når procces med at finde en ny kommunaldirektør indledes. Han erkender dog også, at det kan blive svært, når man skal tilbyde et på flere parametre attraktivt job. Arkivfoto

Den fyrede kommunaldirektør Christian Bertelsen tager 3,7 millioner kroner med sig, når han nu forlader Norddjurs Kommune. 

Det viser en aktindsigt i den fratrædelsesaftale, som Norddjurs Kommune har indgået med Christian Bertelsen. 

Kommunaldirektøren blev helt officielt afskediget på kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge, efter han tidligere på året blev hjemsendt på baggrund af en rapport fra Arbejdstilsynet, der fortalte om en brutal og psykisk krænkende ledelsesstil. 

En rapport som Norddjurs Kommunes egen undersøgelse efterfølgende underbyggede. 

Christian Bertelsen tager 3,7 millioner kroner med sig, når han nu forlader Norddjurs Kommune. Arkivfoto

Ifølge aftalen får Christian Bertelsen udbetalt 12 måneders løn i fritstillingsperioden, som løber til udgangen af april 2024. Det beløb svarer til 1.775.000 kroner.

Med sin sidste lønudbetaling får Christian Bertelsen udbetalt yderligere et års løn - en såkaldt ’overenskomstmæssig fratrædelsesgodtgørelse’. 

Den svarer til 1.763.000 millioner kroner. 

Desuden får han udbetalt sjette ferieuge samt ferietillæg, svarende til 130.000 kroner. Det løber i alt op i 3.668.000 kroner.

Ifølge aftalen stiller Norddjurs Kommune desuden et beløb på 40.000 kroner plus moms til rådighed for den fyrede kommunaldirektør til ”outplacementbistand mv.”, - altså til karriererådgivning. 

Voldsomme beløb

Borgmester Kasper Bjerregaard (V) erkender, at det er mange penge, der nu skal hives ud af kommunekassen. Ikke mindst på den baggrund, Christian Bertelsen blev afskediget. 

»Jeg synes, det er mange penge, og man kan sagtens have en diskussion, om man skal have så meget. Det er jo overenskomster, der bliver reguleret fra central hold, og kommunaldirektører sidder i en udsat position. Derfor skal deres aftaler indeholde nogle ting, der giver noget sikkerhed, men jeg synes også beløbene er voldsomme,« siger Kasper Bjerregaard. 

Ansættelsesprocessen af en ny kommunaldirektør går snart i gang, og borgmesteren konstaterer da også, at man i denne proces skal overveje, indholdet i en kommende aftale. 

»Det giver da anledning til at overveje, om man kan gøre noget andet, når man ansætter folk, men det er også et spørgsmål om, at vi skal kunne tilbyde nogle forhold, så vi rent faktisk får de rigtige kandidater. Men det er helt sikkert, at vi skal have vendt og diskuteret, hvordan vi gør, for det er rigtig vigtigt, at vi får landet den rigtige person til den her stilling,« noterer Kasper Bjerregaard. 

Stadig attraktiv

Han understreger således vigtigheden i, at Norddjurs Kommune snarest muligt kan præsentere en ny kommunaldirektør. 

Når kommunen begynder ansættelsesprocessen bliver det i samarbejde med et rekrutteringsbureau, og borgmesteren mener, at kommunen fortsat kan tilbyde et attraktivt job. 

Processen kommer til at forløbe som enhver anden rekruttering på direktør-niveau, og sagen med Christian Bertelsen har ikke givet anledning til, at man ændrer ved procedurerne, fortæller borgmesteren. 

»Jeg er sikker på, at det altid vil være attraktivt i en organisation som vores, men det er klart, at det er rigtig vigtigt, at vi nu kommer ud og stiller klart op, hvad det er for nogle forventninger, vi har til kandidaterne,« konstaterer borgmesteren.

Kasper Bjerregaard har ikke nogen endelig deadline for, hvornår en ny kommunaldirektør skal være på plads, men han forventer, at det tidligst sker på den anden side af sommerferien. 


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.