25 år i drømmejobbet uden én eneste sygedag

Poul Pedersen træder tilbage som halinspektør i Rougsøhallen. Nu står den på rejser i den nyindkøbte autocamper sammen med hustruen Tove.

Artiklens øverste billede
Det er lidt tidligere, end han havde håbet, men på fredag har Poul Pedersen sidste arbejdsdag som halinspektør i Rougsøhallen efter 25 år uden én eneste sygedag. Han har dog ikke i sinde at stoppe helt med at arbejde. Poul Pedersen starter således i seniorjob i Djurs Sommerland to gange om ugen. Foto: Simon Carlson

Jo jo, Poul Pedersen har da ligesom alle andre mennesker haft dage, hvor helbredet har skrantet lidt, og man nok burde være blevet under dynen, men i de 25 år han har været ansat i som halinspektør i Rougsøhallen har han ikke registreret én eneste sygedag. 

En del af jobbet er jo at holde opsyn, så hver dag er det mindst blevet til et tjek af tingenes tilstand. 

Selv under coronanedlukningerne, hvor hallen ikke blev benyttet, var det jo rart hver dag lige at konstatere, at der ikke var sprunget et vandrør, og selv da han netop havde fået en meniskenoperation og egentlig var blevet bedt om at holde sig i ro.

»Der var jo folketingsvalg samme dag, og det skulle der sættes op og gøres klar til. Det var godt nok på krykker, og da opstillingen var klaret sad jeg da også bare med benet oppe i cafeteriet, men jeg var her da,« fortæller Poul Pedersen.

Altid haft lysten

Sygestatistikken siger en hel del om, at det rent faktisk var drømmejobbet, Poul Pedersen i sin tid landede i Ørsted. Det er også med blandet sind, at han på fredag 31. marts har sin sidste arbejdsdag i Rougsøhallen, inden han overlader nøglerne til hallen til Majbritt Mikkelsen og Anja Jakobsen. Det er kroppen og ikke lysten, der ikke kan mere. 

Den har nemlig været der altid. Lysten. 

Det konstaterede hans egen mor, da Poul Pedersen og hustruen Tove besluttede sig for, at de skulle søge halinspektør-job. 

Han kommer oprindeligt fra Østbirk nord for Horsens og har dybe rødder i området. Det krævede altså et geografisk ryk på godt 80 kilometer, da stillingen blev landet. 

»Men det er jo også det, du altid har villet være,« beretter Poul Pedersen om sin mors reaktion. 

»Og det havde hun jo ret i. Jeg var ikke ret gammel, da jeg begyndte at hjælpe den gamle halinspektør i Rask Mølle, og jeg har altid syntes, det var spændende. Det er interessen for sport og at være tæt på den, der trak i mig. Det var også derfor, jeg fik jobbet. Jeg er jo egentlig uddannet brugsmand, så jeg havde aldrig prøvet jobbet som halinspektør før,« uddyber Poul Pedersen.

God trumf

Han kan imidlertid godt tage imod skulderklappene med rank ryg, når han stopper.
Rougsøhallen er under Poul Pedersens ledelse gået fra en hal med en sløj økonomi til et landsbycenter med en solid kassebeholdning og generel sund økonomi.

En stor del er sågar takket være et af Poul Pedersens initiativer. Fitnesscenteret i hallens ene ende er således en af den afgående halinspektørs idéer.

»Jeg var nær blevet fyret, da jeg foreslog det. Dengang tænkte man vist meget om fitness, at det var der, sådan nogle folk på steroider kom, men jeg fik altså trumfet det igennem, og det er en af årsagerne til, at vi har en god økonomi i dag,« siger halinspektøren.

Trænger til pift

Poul Pedersen overdrager nu ansvaret for hallens fremtid til Anja Jakobsen og Majbritt Mikkelsen. De er sådan cirka halvt så gamle som Poul Pedersen og kommer i sagens natur også med et andet blik på, hvordan tingene skal fungere og se ud i Rougsøhallen. 

Når den afgående halinspektør nu har passet og plejet den gamle hal så meget igennem mere end 25 år, så kan man måske få den tanke, at det kan føles en anelse anmassende, at der tilsyneladende snart kommer andre boller på suppen.

»Jeg har hele tiden syntes, det var en virkelig god idé, at de overtager. Cafeteriet trænger til en modernisering, og det er kun godt, at Anja og Majbritt kommer ind og tænker nogle nye tanker. Måske er der nogle af de ældre brugere af hallen, som gerne vil have, at tingene er, som de plejer, men det hele trænger altså til et pift,« konstaterer Poul Pedersen.

Drømmejobbet

Hans officielt sidste arbejdsdag er egentlig først 30. april, men ferien skal afvikles inden, og derfor bliver det allerede på fredag 31. marts, Poul Pedersen træder ud af skydedørene som halinspektør for sidste gang. 

Når de lukker sig bag ham er det med minderne om, at det var den helt rigtige beslutning, da jobbet blev søgt.

»Det har været et spændende og godt job. Jeg havde håbet på, at jeg blive ved i to år mere, men det kan kroppen altså ikke holde til. Derfor synes jeg også, det er godt, at de nu er to til at tage over. Så er de ikke så bundet, som jeg trods alt har været. Men det har været et drømmejob,« fastslår Poul Pedersen. 

Nu står den på ture i den nyindkøbte autocamper sammen med hustruen Tove, som også har været en fast del af Rougsøhallen siden, parret ankom til Ørsted. Første tur går til Frankrig, og den starter mere eller mindre så snart, nøglerne er overdraget.

»Jeg tror, det bliver meget godt lige at komme væk fra det hele,« konstaterer den afgående halinspektør 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.