En socialdemokrat af den gode gamle slags

Tidl. fuldmægtig Benny Thomsen, Skovbakken 13, Ryomgård runder 24. juli de 85 år

Artiklens øverste billede

Den er så godt som sikker hver gang. Er der byrådsmøde i Syddjurs Kommune, er der et debatmøde eller en konference, så er Benny Thomsen med. Altid sammen med sin hustru gennem snart 60 år, formand for Ældrerådet i Syddjurs Kommune, Molly Thomsen. Det er så sikkert, at politikerne undrer sig og næsten bliver urolige, hvis Benny og Molly Thomsen ikke er med på første række.
Benny Thomsen er indbegrebet af den engagerede borger, som interesserer sig for sin kommune og sit samfund, og som gennem et langt liv har leveret den indsats, som med et slidt ord er med til at gøre en forskel. En repræsentant for den frivillighedskultur, som i dag er så meget under pres, at nogle politiker taler om at gøre den til en borgerpligt.
”Den slags kan man ikke tvinge folk til. Det kommer der ikke noget godt ud af. Der skal skabes en interesse hos folk for det frivillige arbejde,” siger Benny Thomsen.
”Tidligere blev vi opdraget til sammenhold. I dag opdrages man til egoisme. Det er mig, mig og mig. Men det er sammenhold og solidaritet vi har brug for.”

Forstand på regnskab

Benny Thomsen har delt sit lange liv mellem Aarhus og Djursland.
Han blev født i Aarhus som søn af en selvstændig urmager med forretning på Åboulevarden. Han tog realeksamen på Finsensgade Skole og blev udlært i kontorfaget ved Kul og Koks i Aarhus. Senere blev han ansat i Aarhus Brugsforening som kasserer, og kom siden til Skatteafdelingen i Aarhus Kommune. Senere blev han ”lånt ud” og delte sin arbejdstid mellem Civilforsvaret og Tirstrup Lufthavn. Da han skulle vælge, faldt valget på Tirstrup Lufthavn, hvor han arbejdede gennem 32 år frem til sin pensionering.
Benny Thomsen styrede hele regnskabet i den civile lufthav og var med til at opbygge den tax free shop, som var en del af lufthavnens udvikling frem mod den moderne Aarhus Airport, vi kender i dag.

Æresmedlem i DUI

Benny Thomsen var ikke den fødte socialdemokrat, men kom i kontakt med Arbejderbevægelsen gennem den socialdemokratiske børne- og ungdomsorganisation DUI leg og virke.
Under sine sommerferiebesøg hos sin morfar i Aalborg oplevede han DUI's sommerlejre for børn og unge og blev så begejstret, at han meldte sig ind i DUI for at kunne være med på lejrene.
Det blev et livslang engagement, og Benny Thomsen er i dag æresmedlem af DUI.
Da det i 1970'erne kneb med plads i daginstitutionerne dannede mange borgere børnehaver på frivillig basis. Landsorganisationen Frie Børnehaver og Fritidshjem blev dannet og her tog Benny Thomsen fat.
Selvom han boede i Aarhus var han med til oprette Mørke Børnehave, som han var formand for i 20 år.

Stiftede det lokale AOF

Benny Thomsen blev gift med Molly i 1951 og de havde interessen for det politiske arbejde til fælles.
I 1976 flyttede de til Karup gamle skole, som var en social institution, hvor Molly Thomsen havde fået arbejde som pædagog. Den lå tæt på Tirstrup Lufthavn, hvor Benny nu havde sit arbejde.
I 1979 rykkede de til Ryomgård, hvor de siden har boet godt i parcelhuset på Skovbakken med udsigt over byen og landskabet mod sydvest.
Nu koncentrerede Benny Thomsen sig helt og fuldt om AOF og Socialdemokratiet i sin fritid. Han var med til at stifte AOF Midtdjurs, som siden blev til AOF Syddjurs og i 2009 til AOF Djursland. I alt var han formand for AOF i over 30 år

Man har en politik

Socialdemokrat blev Benny Thomsen omkring 1950 og det politiske tilhør har han ikke været i tvivl om.
”Man har en politik. Den skifter man ikke bare ud. Så arbejder man indenfor partiet eller organisationen, og er man utilfreds, så laver man tingene om indefra,” siger Benny Thomsen, som dog savner nogle toppolitikere, der går til sagerne med ildhu.
”Man har nok i sit eget. Der mangler noget i engagementet, sammenholdet og solidariteten i praksis."
Benny Thomsen har ledet både folketings- og kommunalvalgkampe for de lokale kandidater, herunder Jan Petersen, og lagt meget frivilligt arbejde i Socialdemokratiet.
I dag er han kasserer for pensionistbladet Optimisten, som fire gange årligt udkommer til alle pensionister og efterlønnere i den tidligere Midtdjurs Kommune.
Fødselsdagen fejres på Sdr. Omme Kro, hvor der samtidig tages forskud på Benny og Molly Thomsen diamantbryllup til februar. Til fødselsdagen møder hele familien op med tre børn, 7 børnebørn, 7 oldebørn og et tipoldebarn.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.