Konkurrence til Røndes pizzabagere
Randrup Pejse i Rønde oplever stor interesse for små brændefyrede stenovne til blandt andet pizzabagning
Nye variationer indenfor middelhavsgastronomien er på vej til Djursland eller også er der gået ren Bonderøv i den.
I alle fald oplever tømrermester Finn Randrup, som driver Randrup Pejse på Hovedgaden i Rønde, meget stor interesse for sit fremstød for små stenovne, som enhver kan stille op i sin have eller på terrassen og derefter bage godt brød, kylling i cocotte eller ikke mindst pizza'er på den ægte italienske maner med sprød bund og lidt brændte kanter.
Italiensfarere har tit oplevet de sprøde pizzaer direkte fra stenoven, og dette kulinariske scoop er på det seneste også blevet promoveret i TV-programmer som Spise med Price og Bonderøven.
Importerer selv stenovne fra Italien
Finn Randrup demonstrerede sine stenovne ved Open by Night på Hovedgaden i Rønde forleden og der var stor interesse for både at høre om stenovnene og at smage den pizza, som blev bagt på stedet.
Da der i lørdags var Åbent Hus hos Randrup Pejse kom der op imod 75 mennesker for at høre om muligheden for at anskaffe sig en privat stenovn.
Finn Randrup forhandler stenovne fra Italien, Portugal og Frankrig og står selv for importen af de italienske stenovne.
Fyres op i selve bagekammeret
Finn Randrup blev ikke inspireret til salget af stenovne i Toscana eller Provence, men faktisk under et ophold i Sverige.
”Vi var i et hus, som blev opvarmet af en masseovn med indbygget ovn og det var fantastisk at lave mad i den ovn. Da jeg kom hjem undersøgte jeg muligheden for selv at sælge stenovne,” fortæller Finn Randrup, som ellers gør sig mest i alle former for kvalitetsbrændeovne.
Stenovne står oftest udendørs, men kan også sættes op indendørs med røgudtag. En stenovn fyres op i selve bagekammeret med træ til en meget høj temperatur og den italienske stenovn er klar til pizzabagning efter en time.
En stenovn til privat brug koster fra 4.000 kr. til omkring 10.000 kr.