Veloplagt 40-årig skyder jubilæum i gang

Norddjurs Flugtskydningscenter er klar til at vise sine flotte nye former frem, når klubben inviterer til 40 års jubilæum.

Artiklens øverste billede
Der har været en del kritik af de mange vognlæs jord, der de seneste år er kørt gennem Ørsted for at anlægge de enorme støjvolde. Nu er projektet færdiggjort, og Norddjurs Flugtskydningscenter ser frem til at vise offentligheden resultatet.

Der dufter af frisk olieret træ, når man træder ind i klubhuset hos Norddjurs Flugtskydningscenter ved Ørsted. 

Formand Erik Rasmussen har brugt starten af det nye år på at gøre baren mere åben og indbydende, så det føles knap så lukket, når man enten skal købe patroner eller en ristet pølse, fortæller formanden, der tiltrådte i september 2021.

»Nye øjne, nye idéer. Og jeg synes da, det her er meget naturligt for en flugtskydningsbane,« konstaterer Erik Rasmussen.

Meget passende for en skydebane egentlig, fremstår baren nu nærmest med et western-tema og indbyder til hygge i klubhuset på Ørsted Kærvej, og dermed står klubhuset og frisk og veloplagt, når Norddjurs Flugtskydningscenter skal fejre sit 40 års jubilæum. 

Godt ry

Flugtskydningscenteret runder officielt de 40 år 18. marts, men selve fejringen foregår lørdag 16. marts. 

Her inviterer centeret alle interesserede til at prøve kræfter med flugtskydning uanset, om man har jagttegn eller ej. 

Norddjurs Flugtskydningscenter ligger temmelig afsides uden for Ørsted, så jubilæet er samtidig en kærkommen lejlighed til at vise klubben frem for de nysgerrige, som oftest kører på alfarvej. 

»Vi er den eneste flugtskydningsbane i Norddjurs, og vi ligger afsides, så vi er nødt til at være gode på vores ry og vores frivillige, som er gode til at hjælpe nye skytter. Det glæder vi os til at vise frem for offentligheden, og så håber vi selvfølgelig, at det kan være med til at tiltrække nye medlemmer. Det er ingen hemmelighed, at de fleste, der dyrker flugtskydning, er sådan nogle halvgamle typer som mig. Det kunne være spændende at få nogle nye og yngre medlemmer,« noterer Erik Rasmussen. 

Charmeoffensiv

Selv den bedste flugtskytte kunne ikke have ramt bedre plet på jubilæumsåret, som nærmest ikke kan falde på et bedre tidspunkt. 

Det er efterhånden flere år siden, at arbejdet med at bygge de massive volde rundt om flugtskydningsbanen gik i gang. Nu rager de imposant i vejret på de ellers flade marker, hvor de er klar til både at fange hagl og ikke mindst lyden fra geværerne. 

Arbejdet med at anlægge voldene har stået på, siden støjniveauet blev målt til at være for højt i forhold til naboerne. Det har betydet, at 238.664 ton jord og 48.608 ton materialer er blevet kørt til det lille flugtskyningscenter igennem Ørsted på mange tusinde vognlæs. 

Det har givet anledning til murren blandt de lokale, som har følt sig generet af de mange lastbiler, der har lagt vejen igennem den lille landsby de seneste år. 

Erik Rasmussen bor selv i Ørsted, og han er derfor bekendt med, at ikke alle har været lige begejstrede for projektet. Det er dog også en af årsagerne til, at han nu ser ekstra meget frem til at vise det færdige arbejde frem for offentligheden. 

»Voldene blev færdige i starten af året, så nu skal der ikke køres mere jord. Og det passer jo perfekt med, at vi kan bruge jubilæet til at vise det frem. Det kan godt være, der kommer nogle kritikere, men der kommer helt sikkert også nogle, der er nysgerrige på at se, at det nu fungerer.Jeg ved godt, at folk i Ørsted har været irriterede over de mange vognlæs, men vi tør altså godt stille os frem, og vi glæder os til at vise resultatet, som forhåbentlig bliver godt for hele området,« siger Erik Rasmussen.

Norddjurs Flugtskydningscenter har åben mandage og torsdage samt en række lørdage og søndage, hvor klubben har tilladelse til at skyde. 

Formand i Norddjurs Flugtskydningscenter Erik Rasmussen er godt klar over, at der har været irritation over de mange vognlæs jord, der skulle køres gennem Ørsted for at lave de nye støjvolde. Så meget desto mere glæder han sig til at vise resultatet frem for offentligheden til klubbens 40 års jubilæum. Foto: Simon Carlson

Der arbejdes i øjeblikket på at få lov at skyde på de samme dage, som motocross-banen ved siden af har åben. Det vil betyde flere åbningsdage i weekenderne, og samtidig vil støjen fra skydning og motorlarm blive samlet på færre dage. Håbet er, at det kan nedbringe eventuelle støjgener, der fortsat måtte være, efter voldene er lavet. 

Til jubilæumsfejringen 18. marts er alle velkomne fra klokken 9.30-12, hvor man kan prøve flugtskydning. Senere på eftermiddagen er der præmieskydning og derefter hygge. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.