Bente Hedegaard skal løfte Djursland

Artiklens øverste billede
Når vejret og tiden tillader det, kører Bente Hedegaard ud i det blå på sin motorcykel. Det giver hende en helt anden frihedsfølelse end at køre i bil.Foto: Privatfoto

På CV2 i Grenaa mener afdelingsleder Jens Højlund, at han har gjort noget af et scoop ved at ansætte Bente Hedegaard som uddannelseskonsulent. Hun skal kontakte virksomhederne på Djursland og afklare deres behov for efteruddannelse af ledere, mellemledere og ansatte som CV2 alle har som målgruppe for sine kurser og uddannelser.

Ansættelsen på CV2 sker kort efter, at Bente er valgt ind i Norddjurs Kommunes byråd for Socialdemokratiet, og hun er medlem af Kultur og Udvikling og af børne- og ungdomsudvalget, to områder, der ligger hende overordentligt meget på sinde. Kultur og udvikling hænger selvsagt sammen med jobbet som uddannelseskonsulent, og børn og unge-området har Bente et helt særligt forhold til.

Forening stiftet i frustration

"Da min nu syvårige søn var lille, stiftede jeg sammen med andre forældre i Auning børnestøtteforeningen Bodia i frustration over kommunens gentagne nedskæringer på daginstitutionerne. Foreningen har gennem tiden blandt andet skænket løbecykler, musikinstrumenter og årskort til Fjordcentret ved Ørsted for penge, vi har samlet ind fra forældrebetaling, tombolaer med sponserede præmier og arrangementer som Rock i Parken i Auning. Alle pengene går ubeskåret til institutionerne," fortæller Bente Hedegaard stolt og forklarer, at foreningens formål er at gøre hverdagen lidt sjovere for børnene.

Bente Hedegaard er også formand for Super Brugsen i Auning, hvor hun bor med sin familie, og i hendes tid er butikken og centeret omkring blomstret op, og for nyligt er der kommet fire nye butikker til på grund af Super Brugsens store tilbygning.

Ellers elsker hun at køre på sin røde BMW motorcykel sammen med sin mand eller blot med sønnen i sidevognen - ham på syv altså, for hendes store søn på 32 og datteren på 29 ønsker ikke at sidde i den trange sidevogn. Ofte tager familien af sted på længere ture, som for eksempel for tre år siden, hvor sommerferien i Sverige gik med at køre Vänern rundt på motorcykel. Andre gange kan en tur Djursland rundt gøre det. Interessen for motorcykler stammer helt tilbage fra den gang Bente kørte knallert i sine helt unge dage.

Mænd ingen adgang

Bente Hedegaard er også med i to pigeklubber, som begge har eksisteret i mere end 10 år. Den ene er helt privat og består af fire kvinder, som hun kender rigtig godt og til dels har gået i skole med. Klubben mødes en gang om måneden, og de fire medlemmer skiftes til at arrangere, hvad der skal ske.

Det er altid en overraskelse, som det er vigtigt at holde strengt hemmeligt, til alle er samlet. Indtil nu har indholdet været noget så forskelligt som rideture, at fiske og sætte orm på krog, en orgelkoncert, spændende foredrag, at male et billede og ud at se på kirker. Men det kan også være en tur i biografen, og behøver ikke nødvendigvis være eksotisk.

"Vi gør det mest for at mødes og se hinanden, og det er sjovt kun at være piger. Og så siger vi jo nok også en hel del, som vi ikke ville sige, hvis der var mænd til stede," griner hun.
Den anden pigeklub er arbejdsrelateret og består også af fire kvinder, der alle har arbejdet indenfor fagbevægelsen for HK. De mødes en gang i kvartalet og diskuterer faglige emner og nyder den vin, som to af dem selv avler og brygger
.
Tilbage på CV2 kan afdelingsleder Jens Højlund næsten ikke få armene ned over at have fået hende ind i folden.

"Bente er en klar opgradering af CV2. Hun har rigtig mange års erfaring fra blandt andet Minerva i Randers, og hun kender loven om efter- og videreuddannelse ud og ind. Hun vil helt sikkert komme til at yde en rigtig god service til virksomhederne på Djursland," tror han og lægger ikke skjul på, at han er stolt af, at CV2 har været i stand til at tiltrække en kapacitet som Bente.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.