Chefen i Margrethebørnehaven i Pindstrup har siddet på pinden i 25 år

Artiklens øverste billede
Christian Hauboff, 59, kunne ved årsskiftet fejre 25 års jubilæum som leder af Margrethebørnehaven i Pindstrup.

25 år som leder på samme matrikel hører til sjældenhederne, hvis man er med på noderne og gerne vil bruge den sproglige kliché: "Jeg søger andre jobmæssige udfordringer i karrieren" - eller endnu værre: "Hvis jeg skal skifte til en anden lederstilling, skal det være nu."
Christian Hauboff, 59, er heldigvis mere interesseret i ledelse end i sproglige klichéer og forkromede karriereplaner, og derfor er han blevet på sin pind i den integrerede kommunale institution, Margrethebørnehaven i Pindstrup, hvor han er tæt på at være en legende, hvis man nu også skal drille ham lidt.
Ved årsskiftet kunne Hauboff nemlig ved et kig i kalenderen konstatere, at han har været leder i Margrethebørnehaven i samfulde 25 år.
"Det har bestemt ikke været kedeligt, for Margrethebørnehaven er et dynamisk sted som er i stadig udvikling. Her har jeg fået lov til at være leder for et personale af meget høj standard, fagligt og menneskeligt, og det har givet mig masser af udfordringer som leder, så tanken om at prøve noget andet har helt ærligt aldrig strejfet mig," siger Christian Hauboff.

Fra Esbjerg

Christian Hauboff levede sine barne- og ungdomsår i fiskerbyen Esbjerg - som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen gjorde det - hvor han også uddannede sig til pædagog med afsluttende eksamen i 1975.
Sammen med sine kone, Ninna Thomsen, Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved det seneste kommunalvalg i Syddjurs, rykkede han teltpælene op efter veludført dåd på det lokale pædagogseminarium og nogle arbejdsår i fiskerbyen og flyttede til Ebeltoft, hvor han startede som leder i den tids skolefritidsordning på Skelhøjeskolen.
Siden fortsatte han med at arbejde på integrerede institution Skæringhus, hvor han for alvor begyndte at interessere sig for ledelse.
"Ledelse er et spændende felt, som interesserer mig meget," siger Hauboff, der har suppleret sin viden og personlige værktøjer med en uddannelse i diplomledelse.
Tiden på Skæringhus gav ham mange berøringsflader, fagligt og politisk.
Som engageret fællestillidsmand var det umuligt andet, og det var med at bane vejen for lederstillingen i Pindstrup.
Da Margrethebørnehaven stod foran et chefskifte i 1984, blev han opfordret til at søge, og ved årsskiftet 1985 gik den daglige køretur til Pindstrup og har gjort det lige siden.
"Fra dag 1 har det været en udfordring at være en del af Margrethebørnehaven, hvor bestyrelse, ledelse og personale altid hele tiden har været på forkant med tingene," siger Hauboff, og nævner selv overgangen til at blive en integreret institution for 17 år siden som et eksempel og en milepæl i børnehavens historie.
"Vi stod overfor at skulle forholde os til en række nedskæringer, men i stedet foreslog vi embedsværket i den daværende Midtdjurs Kommune, at vi skulle tænke i indtægtsmuligheder, og for at gøre en lang historie kort, fik vi også relativt let overbevist Aarhus Amt om, at vi var parate til at tage udfordringen på os med at have handicappede børn i børnehaven."

Klar holdning

Margrethebørnehaven er i dag normeret til 23 børnehavebørn, 12 vuggestuebørn og 8 børn, der er født med et handicap.
"Integration er et kolossalt spændende emne, og vi ville slet ikke være den proces foruden. Det har tilført Margrethebørnehaven så meget, og et bevis på, at børn meget hurtigt tilpasser sig virkeligheden. I vores hverdag er der ikke forskel på om du hedder Per eller Poul, er såkaldt normal eller født med et handicap," siger Christian Hauboff.
"Vi er mange ansatte, 17, fordi vi har vores handicapafdeling, og der er tradition for, at folk bliver her længe. Jeg tror på, at de faglige udfordringer og vores målsætning om, at vi hellere siger ¿prøv det¿ frem for at holde igen har stor betydning for de ansattes motivation."
Christian Hauboff gør en dyd ud af, at alle i huset hele tiden bliver udfordret og opdateret i det faglige pensum. Derfor opfordrer han også til, at de ansatte løbende efteruddanner sig og kommer i gang med diplomuddannelsen i ledelse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.