Kommunaldirektøren bliver hjemsendt efter påbud

Helt som ventet besluttede Økonomiudvalget søndag aften, at Chirstian Bertelsen ikke skal være på arbejde, mens undersøgelse står på.

Artiklens øverste billede
Helt som ventet bliver kommunaldirektør Christian Bertelsen nu sendt hjem fra arbejde, mens undersøgelsen om det psykiske arbejdsmiljø står på.

Det var ventet, men søndag aften blev det også konfirmeret, at kommunaldirektør i Norddjurs Kommune Christian Bertelsen bliver sendt hjem fra arbejde, mens hans rolle i mulige psykiske krænkelser undersøges.

Et flertal i Økonomiudvalget besluttede således at fritage kommunaldirektøren for tjeneste. 

»Vi har i Økonomiudvalget en fælles ambition om, at Norddjurs Kommune skal være en god arbejdsplads og tager naturligvis Arbejdstilsynets påbud yderst alvorligt. Vi har stort fokus på at få undersøgt sagen grundigt, og det er et flertal i Økonomiudvalgets vurdering, at det vil være mest hensigtsmæssigt for undersøgelsen og de involverede parter, at kommunaldirektøren ikke er til stede så længe den er i gang,« siger borgmester Kasper Bjerregaard.

Enhedslisten imod

Det var dog ikke et enigt, Økonomiudvalg, der sendte kommunaldirektøren hjem.

Enhedslistens Ulf Harbo stemte som den eneste imod beslutningen. Det var også den holdning, han havde før mødet udtrykte til Lokalavisen. 

»Enhedslisten mener ikke de beskrevne episoder i afgørelsen fra arbejdstilsynet gør, at man skal træffe en så voldsom beslutning som at sende kommunaldirektøren hjem i flere måneder, mens der pågår en nærmere undersøgelse af arbejdsmiljøet. Hvis man hjemsender kommunaldirektøren på et så tyndt grundlag mener vi, at man tager forskud på den undersøgelse, der er sat i værk, for det vil da alt andet lige være meget vanskeligt at skulle vende tilbage til jobbet som kommunaldirektør, hvis man er blevet hjemsendt i flere måneder, sagde Ulf Harbo. 

Efter mødet uddybede Ulf Harbo sin holdning til hjemsendelsen. 

»Jeg synes, der er blevet pisket en stemning op i medierne, som har gjordet det vanskeligt at stå fast på, at der skal laves en undersøgelse, før der træffes en beslutning om hjemsendelse. Det er jo aldrig én persons skyld alene, når der er tale om en hård tone i en organisation, som har været under stort pres siden 2018, hvor man i budget 2019 sparede omkring 100 millioner,« mener Ulf Harbo. 

Bedst for alle

Op til det ekstraordinære møde i Økonomiudvalget stod det imidlertid mere og mere klart, at det ville ende med en hjemsendelse. Særligt efter kommunalbestyrelsens største parti Socialdemokratiet sent fredag endelig meldte ud, at de vurderede, at en hjemsendelse var den bedste løsning. 

Efter mødet sagde gruppeformand Lars Møller:

»Jeg er meget tilfreds med den beslutning, som et ekstraordinært ØK-møde i dag har truffet om at fritage kommunaldirektøren fra tjeneste, så længe undersøgelsen pågår. Det er, efter min vurdering også det bedste for alle parter.« 

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.