Socialdemokratiet siger nu ja til et samlet specialcenter i Syddjurs

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiet er langt om længe blevet enige om, at et samlet specialcenter i Syddjurs i fysisk og juridisk forstand er den rigtige løsning, fortæller Ninna Thomsen.

Langt om længe fik byrådet afholdt det berammede temamøde om fordele og ulemper ved at lave et samlet specialcenter i både fysisk og juridisk forstand i Syddjurs.
Socialdemokratiet har hidtil haft svært ved at samles om en fælles holdning til spørgsmålet, men efter temamødet virker det til, at byrådsgruppen nu enige om, at et samlet specialcenter er en rigtig god idé.
"I Socialdemokratiet er vi enige om, at et samlet specialcenter er vejen frem, fordi vi nu er blevet overbevist om, at det er i børnenes interesse, og det har hele tiden været vores absolutte udgangspunkt," siger Socialdemokratiets Ninna Thomsen.

Økonomisk fordel

Socialdemokratiet køber ikke mindst argumentet om, at man ved at samle den faglige ekspertise et sted, vil give specialområdet nye muligheder, som også længere ud i fremtiden vil motivere kvalificerede ansøgere til at kigge mod Syddjurs.
"Det er vigtigt, at vi giver tid og rum til at komme i gang, så tror jeg også på, at det vil være en økonomisk fordel for kommunen med et specialcenter, men jeg vil godt understrege, at der ikke kan være tale om, at vi skal til at tage de børn hjem, som lige nu trives fint på andre specialskoler. Det kan først blive aktuelt ude i fremtiden i takt med, at vi får bygget det fornødne faglige miljø op i vores eget specialcenter," understreger Ninna Thomsen.

Pindstrup ny mulighed

Hvordan et samlet specialcenter skal etableres og hvor det skal ligge, bliver to temaer, som også vil fylde i den kommende debat. Hidtil har både ledende embedsmænd, forvaltningsdirektør Søren Valbak og skolechef Marit Aasland, og flere politikere været stærke fortalere for at tage de nuværende skolebygninger i Feldballe i brug til formålet.
Den løsning ligger imidlertid ikke længere lige til højrebenet, fordi et politisk flertal i det gamle byråd har lovet den kommende Feldballe Friskole, at den i det mindste kunne starte op her i skoleåret 2010-11.
Et nyt alternativ, Pindstrup Skole, der i forvejen huser Heldagsskolen, er i stedet kommet i spil som en mulighed. Her vil man godt kunne huse børnene fra de to kommunale specialskoler, Heldagsskolen i Pindstrup og Egedalsskolen i Ebeltoft.

Tænk stort

"Pindstrup kunne være en løsning på kort sigt, men jeg tror, det vil være en fordel, at vi giver os selv lov til at tænke stort fra starten. Hvis der kan findes det fornødne økonomiske grundlag, foretrækker jeg, at vi bygger nyt. Det vil være den bedste start for et samlet specialcenter, fordi vi så kan indrette det, som vores fagfolk gerne vil have det," siger Ninna Thomsen.
En mulig løsning kunne være at sælge de kommunale skoler i Nimtofte, Feldballe og Ugelbølle og desuden Egedalsskolen i Ebeltoft og målrette provenuet til et specialcenter.
"Det kunne godt være en løsning, men jeg vil først se et økonomisk grundlag, før jeg vil være med til at træffe en beslutning om de fysiske rammer."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.