Bør kommunaldirektøren hjemsendes? Politikerne er splittede

Artiklens øverste billede
På søndag tager Økonomiudvalget stilling til, om kommunaldirektør Christian Bertelsen skal sendes hjem, mens de potentielle psykiske krænkelser i hans sekretariat undersøges. Arkivfoto

På søndag mødes politikerne i Økonomiudvalget i Norddjurs Kommune til et ekstraordinært møde. 

Her skal de beslutte, om kommunaldirektør Christian Bertelsen skal hjemsendes, mens det undersøges, om der foregår psykiske krænkelser i hans sekretariat. Krænkelser som kommunaldirektøren er anklaget for at stå bag. 

Lokalavisen har spurgt samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen, om de mener, at kommunaldirektøren bør hjemsendes, og der er tilsyneladende stor splittelse blandt politikerne i spørgsmålet. 

Socialdemokratiet, Venstre, SF og Liberal Alliance har alle afgivet svar som en samlet gruppe. Her lyder det, at partierne har taget stilling til spørgsmålet, men for nuværende ønsker man ikke at dele svaret med offentligheden. 

Socialdemokrat svarer alligevel ja

Bemærkelsesværdigt er det imidlertid, at Socialdemokratiets Tom Bytoft også har svaret på egen hånd, og her er svaret et klart ’ja’ til, at Christian Bertelsen bør hjemsendes. 

»Bestemt ja, det er en beskyttelse af både Christian og medarbejderne, og helt almindelig kutyme,« skriver Tom Bytoft. 

Om det dermed afspejler den generelle holdning i partiet, vides endnu ikke. 

For tyndt grundlag

Blandt de resterende partier er der dog ikke enighed om en hjemsendelse af kommunaldirektøren eller ej. 

Hvis man hjemsender kommunaldirektøren på et så tyndt grundlag, mener vi, at man tager forskud på den undersøgelse, der er sat i værk.

Ulf Harbo, Enhedslisten

Enhedslisten Ulf Harbo mener således, at man bevæger sig på et særdeles tyndt grundlag, hvis man vælger at sende Christian Bertelsen hjem. 

»Enhedslisten mener ikke de beskrevne episoder i afgørelsen fra arbejdstilsynet gør, at man skal træffe en så voldsom beslutning som at sende kommunaldirektøren hjem i flere måneder, mens der pågår en nærmere undersøgelse af arbejdsmiljøet,« skriver Ulf Harbo og uddyber:

»Hvis man hjemsender kommunaldirektøren på et så tyndt grundlag mener vi at man tager forskud på den undersøgelse, der er sat i værk, for det vil da alt andet lige være meget vanskeligt at skulle vende tilbage til jobbet som kommunaldirektør, hvis man er blevet hjemsendt i flere måneder.«

Løsgænger vil hjemsende

Allerede i går meldte løsgænger Diana Therese Mikkelsen ud, at hun mener, Christian Bertelsen bør hjemsendes for at give ro til alle involverede parter. 

»Jeg mener han bør hjemsendes. Det er ikke som at sige de ting der står i Arbejdstilsynets rapport er retvisende, det kan jeg ikke tage stilling til før der foreligger en endelig rapport fra den kommende undersøgelse, men for at give ro til alle parter, mens denne pågår.«

»Vi har et ansvar over for alle de involverede medarbejdere og jeg mener i denne situation har vi også en forpligtigelse til at opretholde for et godt arbejdsmiljø, ligesom vi skal tænke på, at medmindre man er lavet af sten, så kan det næppe undgå at påvirke et menneske psykisk(kommunaldirektøren) at blive udsat for massiv kritik omhandlende sin personlighed og ikke faglighed i de offentlige medier. Han skal også skal være i et godt velfungerende arbejdsmiljø, hvilket jeg tvivler på vi kan tilbyde på nuværende tidspunkt. Jeg vil derfor anbefale at vi hjemsender ham, til der er kommet en afklaring på hvad der er op eller ned i dette..« lyder det fra Diana Therese Mikkelsen. 

Hjemsendelse vil give ro

Den holdning deler Nye Borgerliges Jens Kannegaard Lundager, som ligeledes mener, at det vil skabe mest mulig ro, hvis kommunaldirektøren ikke er på arbejde.

»Som sagen står nu og med den megen omtalt i medierne, vil jeg mene at Kommunaldirektøren bør hjemsendes. Både for at beskytte og tage hånd om medarbejdere og kommunaldirektøren, jeg har svært ved at se hvordan hele sekretariatet skal kunne fungere, som sagen står nu. Dog uden jeg tager stilling til rigtigheden af de fremførte beskyldninger, som må afdækkes af den igangværende undersøgelse,« skriver Jens Kannegaard Lundager. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.