Mols i Udvikling tager kvantespring for fællesskabet
"Vi har fået lidt af et adelsmærke," konstaterer formanden efter milliondonation til det lokale projekt
Det var kun passende, at landsbyklyngen Mols i Udvikling havde valgt at placere onsdag aftens borgermøde ifestsalen på Molsskolen, for det var overordentligt festlige nyheder, som formand for Mols i Udvikling Grith Mortensen præsenterede.
Længe har lokalsamfundet arbejdet for et helt nyt mødested, 'Knudepunktet', med placering i Knebel, og på borgermødet kunne Grith Mortensen så løfte sløret for, at landsbyklyngen har modtaget to store donationer fra henholdsvis Foreningen Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. De to fonde har hver doneret fem millioner kroner til det omfattende byggeprojekt i Knebel. De i alt 10 millioner kroner fra fondene sammenlagt med 14 millioner kroner, som Syddjurs Kommune har afsat til et nyt børnehus og kulturelle aktiviteter, har Mols i Udvikling taget et decideret kvantespring imod målet om at skabe et sted, der kan danne rammen om øget fællesskab.
"Vi vil gerne skabe et mødested, som indbyder folk i alle aldre til aktiviteter og meningsfyldt samvær. Et sted som tiltrækker både indfødte og tilflyttere – sommerhusejere og turister. Knudepunktet skal være for børnefamilier og enlige. For idrætsudøvere og kulturelskere. Her skal såvel strikkeklubben som menighedsrådet mødes i øjenhøjde. Det er stort for os at modtage så betydelige donationer, der hjælper os langt tættere på det endelige mål om fuld finansiering af byggeprojektet," siger en begejstret Grith Mortensen.
Hyldest til landsbyerne
Mols i Udvikling har således endnu ikke alle pengene i hus til projektet, men Grith Mortensen aner nu en lidt lettere vej i forhold til at samle de sidste penge ind.
"Det er virkelig hårdt arbejde at overbevise de store fonde om, at det ikke kun er store operahuse og flotte havnemiljøer, der er værd at støtte, så det her er et tydeligt signal om, at landsbyerne virkelig også er værd at satse. Vi har fået lidt af et adelsmærke gennem de her donationer, og det er i det hele taget et kæmpe skulderklap til landsbyklynger og landsbyer rundt omkring i landet. Forhåbentlig kan det bane vejen for, at andre også kan se, at landsbyerne kan noget særligt, der er værd at satse på," siger Grith Mortensen.
Du kan læse mere om Mols i Udviklings projekt 'Knudepunktet' i avisen i næste uge.