Fremtiden tegner lys for Norddjurs

Artiklens øverste billede

"Det er med en speciel følelse jeg skriver denne nytårshilsen. Efter valget den 17. nov. var det jo en kendsgerning, at min tid som borgmester var forbi. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for 16 meget spændende år som borgmester, takke for stor opbakning fra vælgerne og Borgerlistens medlemmer.
Det at være borgmester først for Rougsø og senere for Norddjurs vil jeg aldrig glemme. Det har været en fornøjelse at arbejde med dygtige og engagerede medarbejdere og politiske kollegaer, der uanset parti, altid har kæmpet for at få mest ud af situationen (økonomien) til gavn for borgerne.
Valget den 17. nov. var jo klart med 11 mandater til S og 3 til SF. Det gav ikke de store muligheder for andet end en borgmester fra S, så vi fik i Norddjurs en rolig konstituering, hvor C, V og BL bliver opposition. Jeg håber på et bredt samarbejde, hvor det økonomiske ansvar vil blive taget alvorlig.
Hvad afleveres der så til det nye flertal, ja Norddjurs er efter min mening en kommune i god drift. I 2009 er der fulgt meget tæt op på driftsøkonomien, og jeg forventer et regnskab tæt på balance. Der er dog på anbringelsesområdet stadig store problemer med at styre økonomien så her er en usikkerhed. Kassebeholdningen har med et stort anlægsbudget været under pres, men i forhold til mange andre kommuner har vi en forholdsvis pæn kassebeholdning på gennemsnitlig ca. 90 mill. og et deponeret beløb på godt 100 mill.
2009 har været travlt på mange måder. Vi har fået vedtaget Norddjurs kommunes første samlede kommuneplan, der er blevet skabt i et tæt samspil med vore engagerede medarbejdere, politikerne og rigtig mange borgere. Jeg er sikker på kommuneplanen vil blive et godt udgangspunkt for en fortsat positiv udvikling af Norddjurs.
Vi har overtaget den statslige del af jobcenteret, fået ny erhvervsservice, hvor samarbejdet med Syddjurs er ophørt, og opgaven nu løses af erhvers- og udviklingsafdelingen, og endelig har der været et stort arbejde med udbud af ældrebolighandlingsplan, madhus og beredsskab.
På trods af finanskrise har der været stor aktivitet i Norddjurs, Grenaa Havn er under udvidelse for 150 mill., biblioteksudvidelserne er på plads, der er flyttet folk i de første boliger i Åbyen, der bygges fortsat både parcel- og sommerhuse og der er også gang i erhvervsbyggeri.
I 2010 vil der også blive meget stor aktivitet på anlægsområdet, jeg vil nævne en række projekter af både kommunal og privat karakter - 3 nye plejecentre, 1 i Glesborg og 2 i Grenaa, nyt handicapcenter i Grenaa, udbygning af Grenaa Sygehus med sundhedscenter, madhus i Auning, alm.boliger i Åbyen og Kare, udbygning af Fjordcenteret, renovering af færgelejer og molehoved i Voer, ny børnehave i Glesborg, skolerenoveringer m.v. Hertil kommer opstart af bioethanolprojektet ved Grenaa Havn og start af havvindmølleparken ved Anholt.
Alt dette sammen med planlægningen af Havets Hus, omfartsvej ved Grenaa Havn og det nordlige motorvejshængsel, giver et godt billede af den udvikling Norddjurs er inde i. Vi er virkelig gået fra udkantskommune til udviklingskommune. Jeg glæder mig til det fortsatte arbejde, der kun kan blive spændende.
Til slut vil jeg endnu engang takke for et godt samarbejde med medarbejdere, frivillige foreninger, råd, nævn og kommunalbestyrelsen, Region og nabokommuner jeg syntes vi sammen er kommet langt, og at fremtiden tegner lys for Norddjurs.
Godt nytår til alle."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.