Hvordan integrerer vi IT i folkeskolens undervisning?

Artiklens øverste billede
Claus Peter Olesen, skoleleder på Marienhoffskolen, tager det stille og roligt, at Ombudsmanden har lavet sag ud af, at Marienhoffskolen og andre danske folkeskoler åbenlyst har meldt ud, at de har en forventning om, at eleverne selv medbringer en computer til undervisningsbrug.

"Vi tager det stille og roligt, og får vi en næse for vores initiativ, så må vi tage den med," siger skoleleder Claus Peter Olesen, Marienhoffskolen, efter, at skolen i Ryomgård og andre danske folkeskoler er blevet beskyldt for at være på kant med både Grundloven og folkeskoleloven, fordi de har forventninger om, at eleverne selv stiller med en bærbar computer i hverdagens undervisning.
En sag som Folketingets Ombudsmand ved egen drift, som det hedder, har taget op for at vurdere lovligheden af. Ombudsmanden har bedt om en udtalelse fra Undervisningsministeriet som kan forventes først i det nye år.
"Det har nu ikke fyldt meget på skolen, at vores initiativ har affødt stærke reaktioner fra den lokale afdeling af Danmarks Lærerforening. Lærerne i de ældste klasser konstaterer bare, at deres elever allerede møder med en bærbar til undervisningen," siger Claus Peter Olesen, der ikke er i tvivl om, at man om et par år vil se, at det digitale penalhus også bliver en fast del af udstyret, når de yngre årgange skal i skole.
"Stadigvæk vil det være sådan, at vi har computere på skolen til de børn, der ikke selv kan medbringe en," understreger han, og nævner, at Marienhoffskolen lige nu har 15 bærbare parate på biblioteket.

IT integration i undervisningen

Claus Peter Olesen har tidligere skoset Lærerforeningens lokalbestyrelse på Djursland for ikke at forholde sig til de udfordringer, som deres medlemmer på Marienhoffskolen og på andre skoler møder, når det handler om IT integration i undervisningen, og det fortsætter han ufortrødent med.
"IT integration i undervisningen er da en løbende diskussion værdig, og jeg vil gerne deltage i en seriøs debat med Lærerforeningens bestyrelse og andre, der helt sikkert vil være interesseret i at deltage. Det er der perspektiver i, og det burde Lærerforeningens bestyrelse også snart indse," siger Claus Peter Olesen.
"Den dag, hvor der møder 15 elever op i 5. klasse, fordi forlældrene efterlever Marienhoffskolens forventninger, vil stille lærerne overfor et stort pres, når forældrene meget naturligt spørger, hvad computerne så skal bruges til. Den udfordring har Danmarks Lærerforening forsømt at tage op med Marienhoffskolens lærere, men jeg har gjort det før og gentager gerne, at jeg gerne vil invitere til en diskussion om emnet. Lærerforeningens bestyrelse skal bare foreslå en dato."

Andre skoler afventer

Claus Peter Olesen har ikke diskuteret konsekvenserne af Marienhoffskolens initiativ med lederkolleger i Syddjurs, men han er sikker på, at man snart vil se lignende udspil på andre af skolerne.
"Jeg ved, at Molsskolen er enige med os, og jeg har også hørt om, at man er på vej med noget lignende på Hornslet Skole, men mon ikke man flere steder lige afventer, hvad der sker," siger Claus Peter Olesen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.