Djurslands Udviklingsråd skifter udseende

Artiklens øverste billede
Kirstine Bille (stående), Syddjurs borgmester i 2010 - 2013, skal have formandskasketten på i Djurslands UdviklingsRåd i to af de næste fire år. Kommende Norddjurs borgmester Jan Petersen skal løfte formandshvervet de to andre år.

Djursland UdviklingsRåd, i daglig tale DUR, får fra nytår 2010 nye repræsentanter fra Regionsrådet, Syddjurs Byråd og kommunalbestyrelsen i Norddjurs.
DUR er et samarbejde mellem Syddjurs og Norddjurs Kommune om erhvervsudvikling og erhvervsfremme. I samarbejdet deltager også Region Midtjylland, Djurslands Landboforening og arbejdsmarkedets parter.
DUR er sammensat af 4 repræsentanter for Syddjurs Kommune, 4 for Norddjurs Kommune, 2 fra Regionsrådet, 1 repræsentant for arbejdsgiverorganisationerne, 1 repræsentant for lønmodtagerorganisationerne og 1 repræsentant for Djurslands Landboforening.

Mødested for toppolitikere

DUR fylder meget i den lokalpolitiske optik. Derfor er det heller ikke hr og fru hvem-som-helst, der kommer med på holdet. Det er et sted, hvor de politisk tunge drenge og piger sidder med til højbords.
Syddjurs stiller med den nyvalgte borgmester Kirstine Bille (SF), Norddjurs med hendes kollega, ligeledes nyvalgte Jan Petersen (S). De to borgmestre er fødte medlemmer og skiftes til at have formandshvervet.
Til at sekundere Syddjurs borgmesteren har byrådet udpeget Claus Wistoft (V), Tommy Bøgehøj (Kons.) og Jesper Mathiesen (S).
Hvem Jan Petersen får følgeskab af fra kommunalbestyrelsen i Norddjurs afgøres først på et møde 12. januar i det nye år.
Heller ikke Regionsrådet har sat navn på deres to medlemmer. Alice Espeholt (V) og Kai Møldrup Christensen (S) har siddet med i denne periode, men begge valgte ikke at opstille til regionsrådsvalget, så det medfører automatisk to nye på stolene.

Fire hovedoverskrifter

På det sidste møde i det afgående Djurslands Udviklingsråd blev det besluttet at overdrage stafetten til det kommende Djurslands Udviklingsråd med en anbefaling af, at rådet arbejder videre med fire hovedoverskrifter: Kompetenceudvikling og beskæftigelse, infrastruktur, energi og klima samt turisme.
"Djurslands Udviklingsråd er kommet ind i en god gænge, hvor vi har fundet en fornuftig mødeform og fået sat vigtige temaer for udviklingen på Djursland på dagsordenen. Det er derfor med vemod, at jeg må overdrage formandsposten, men jeg tror på, at den tone, som er slået an i rådet, også kan give mange frugtbare diskussioner fremover. Jeg vil derfor ønske det nye Djurslands Udviklingsråd held og lykke i det videre arbejde," lyder det i afsluttende udtalelse fra DUR formand Torben Jensen, afgående borgmester i Norddjurs Kommune.
Djurslands Udviklingsråd mødes fire gange årligt, og næste gang bliver i februar måned 2010.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.